SYDSVENSKANS HEIDI AVELLAN OM IRLÄNDSKORS FELRÖSTNING


Sydsvenskans pol. chefredakör Heidi Avellan, skriver ofta om vikten av Tolerans, Valfrihet och Mänskliga Rättigheter.

Fast – när det gäller kvinnor, som vill jobba med egna barn i stället för andras. Eller politiker som tycker att detta är OK, som KD, så finns ingen Tolerans, ingen respekt för Valfrihet eller Mänskliga Rättigheter. Nä – sådana människor och sådana partier, är inte vatten värda. För dem hyser Avellan ingen tolerans! Detta är Heidi – Hycklarnas Drottning.

I lördagskrönikan 16/3 24 i Sydsvenskan, skriver hon om den irländska folkomoröstningen: ”Mellan spisen och vaggan, vill inte irländskorna lämna den platsen? Folkomröstningen sade nej. Men inte för att kvinnor inte vill ha egna pengar, egen tid, egna drömmar – det som erbjöds var bara för lite.”

De irländska kvinnorna röstade alltså fel. Men det var inte deras fel att de röstade fel. Felet var, att politikerna inte ställde upp med politisk barnavård, nära gratis som i Sverige. Felet var, att den politisk-ekonomiska styrningen inte var stark nog. Hade tvånget bara varit hårdare, hade de irländska kvinnorna röstat rätt.

Som i Sverige. Fast här fick inte kvinnorna, och inte deras män heller, rösta om familjepolitikens omläggning 1971. Då, när familjebeskattningen blev individbeskattning. Utan omröstning. Utan avdrag för barnen. Hög ungkarlsskatt. För alla. Ty skatten blev högre, den fria offentliga barnavården skulle ju betalas. Det är det som är Statsindividualismen. Det är det som är flickans bästa vän. Och i Sverige är det våra ”svenska feministers kamp för dagis” som kvinnorna har att tacka för, att vi här fick ”flickans bäste vän”, Statsindividualismen, skriver Avellan.

”Svenska feministers kamp för dagis” och kampens mål, den helt socialiserade familjen, blev på sin tid föredömligt klart beskriven i s-kvinnornas, feministernas, program ”Familjen i framtiden”. Och programmet var inte heller oklart om vad detta innebar av oerhörd Intolerans, Ofrihet i livsval och Förakt för Mänskliga Rättigheter.

Och det skall kvinnorna i Sverige tacka för – skriver Avellan. Hon, den politiska chefredaktören på Sydsvenskan, som i andra sammanhang ständigt påpekar vikten av Tolerans, Fritt Livsval och Mänskliga Rättigheter. Heidi Avellan – hycklarnas okrönta drottning alla kategorier.

Krister Pettersson

Lämna en kommentar