Översåtarna Hallengren o Fridolin om förskoleeländet

Översåtarna Hallengren (s) och Fridolin (mp) skriver i dagens SvD om förskolan

Den svenska förskolan har genom medvetna politiska satsningar kommit att bli en central del av det svenska skolsystemet och en viktig verksamhet i nästan alla barns uppväxt. Det är en utveckling att vara stolt över,

ÄR DET OCKSÅ en anledning att vara stolt över att denna utveckling har skapats genom våld på flera Mänskliga Rättigheter och Ekonomisk Utpressning ?

Forskning visar att barn som har gått i en förskola med hög kvalitet blir bättre förberedda för skolan, har bättre språkkunskaper och visar större social kompetens jämfört med barn som inte har deltagit i förskolans verksamhet.

JA, DET FINNS EN AMERIKANSK STUDIE, som visar på detta, men där daghemmet hade en mycket hög kvalitet – vilket den svenska förskolan ingalunda har. Förskolepersonal flyr och vill varna föräldrar för att ha sina barn där (se tidigare inlägg).

Man avslutar artikeln med:

Förskolan är central i vårt arbete för en jämlik skola med höga kunskapsresultat. Alla barn har rätt till en bra start på sitt lärande och med en förskola av hög kvalitet kan det bli verklighet.

DEN TÄNKANDE LÄSAREN undrar förstås, varför inte utvecklingen med alltmera barn i förskola, sjunkande skolresultat, psykosociala probelm etc under många decennier, på något sätt berörs i artikeln.  Artikeltexten är ju densamma, som vi har sett, hört och indoktrinerats med sedan 1970 – och utvecklingen har ingalunda varit i samklang med de vackra orden i de (S)torebrors Politiska Målsättning.  NI SOM TÄNKER, HÖR AV ER, GÖR NÅGOT – ALL MAKT UTGÅR IFRÅN ER !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s