Folkpartiet – ANTILIBERALERNA

FOLKPARTIET skall byta namn – till LIBERALAERNA (LIB) skriver ordförande Björklund på DN Debatt idag.

Björklund räknar upp alla hot mot liberalism och liberala värderingar:  Terrorn, IS, Putin, populism…

Björklund räknar också upp liberalismens kärnvärden. Frihet, tolerans, ansvar…. Den liberala visionen om social rörlighet står emot den konservativa idétraditionen om klassamhället . Ekonomiska skillnader ska inte förhindras, men de ska följa av individens egna val och ambitioner:

Ett socialliberalt samhälle hjälper dem som inte klarar sig själva, men har också höga förväntningar på de som kan stå på egna ben. För oss handlar liberalism om att statens sociala skyddsnät alltid ska fånga den som faller, men inte snärja den som kan stå själv.

Vi har stora utmaningar framför oss. Det handlar bland annat om flyktingkrisen, integration, klimat och jämställdhet. På fyra stora samhällsområden har det i Sverige alltför länge förts en politik som präglats av ett planekonomiskt regleringstänkande: arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, livsmedelsmarknaden och energimarknaden. Det kommer vara en liberal huvuduppgift att bidra till liberaliseringar på dessa områden.

FAST – Björklund är ju medveten om, att på vissa – viktiga – områden står hans parti ingalunda emot ”planekonomi” eller ”statens nät som snärjer”, tvärtom:

Liberaler kan komma till olika slutsatser i avvägningen mellan tillväxt och utjämning, valfrihet och jämställdhet eller mellan individens eget ansvar och samhällets gemensamma. Liberalismen är inte en färdig åsiktskatalog, utan ett förhållningssätt.

Ett sådant område just det mänskliga, det supernära, det mest intima och viktiga för oss, familjen och relationen barn-föräldrar. Ett område, som borde vara skyddat av de olika deklarationer och konventioner om Mänskliga Rättigheter som vårt land formellt har biträtt, men grovt förtrampar. Dagistvånget, hemskolningsförbudet …. Med just stöd från Folkpartiet – ANTILIBERALERNA.

DEN SISTE LIBERALEN i Folkpartiet var riksdagsmannen Lars de Geer, den ende, som röstade mot sitt partis, Folkpartiets, stöd åt den totalitära, socialistiska familjepolitiken i vårt land.

Krister Pettersson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s