Stressjuka förskolläraren Maria: ”Här har era barn det inte bra !”

I radions P1 Morgon 23/10 intervjuas stressjuka Maria, förskollärare. Hennes arbete blev allt stressigare med större barngrupper, flera arbetsuppgifter och färre anställda. Känslan att aldrig räcka till…. Hon ville säga till barnens föräldrar, att ”här har era barn det inte bra”, och själv hade hon sitt eget barn på en annan förskola – hur barnen hade det där, framgick inte.  Maria fick till slut säga ”varför bryr sig ingen om det här?”

Svaret är väl, att den familjepolitiska styrningen genom höga skatter och riktade, höga subventioner är ett så oerhört experiment med hela vår befolkning, att landets nomenklatura i politik och media inte förmår erkänna – bry sig om – de negativa konsekvenserna och att därmed insatta människor som forskare och chefer i verksamheten är så beroende av systemet, att man inte vågar ifrågasätta det.

Men – vi oberoende frihetskämpar vågar säga: Låt förskolläraren Maria själv disponera vårdsubventionen för sitt eget barn om 15 000 kronor per månad. Om hon då skulle välja, att själv vårda och fostra sitt barn, är dessa pengar en halvtidslön för hennes arbete. Och ingen kan säga, att hon inte har utbildning för det. –  Om Maria hade två barn och själv fick vårdsubventionen om 30 000 kronor per månad för deras vård, vore det en heltidslön. Hon skulle inte längre tvingas av ett omänskligt politiskt system, att jobba med andras barn i stället för med de egna.  Om Maria kunde återfå en sådan kontroll över sitt liv, gissar vi, att hennes stress kunde mildras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s