Negativa följder av politisk (o)uppfostran av barn och ungdomar i vårt land

SVD politisk fostran negativ två artiklar 4 oktI dagens SvD – papperstidningen – finns två artiklar bredvid varandra.   Den ena artikeln handlar om ungdomars uppförandeproblem på  ”stökiga bibliotek” och  den andra artikeln,”myndigheter och vägen till helvetet”, om hur överheten, med sina myndigheter, skolor, regler etc.  på ett hämmande sätt sätter sig över föräldrars och ungdomars – familjers – egna omdömen och goda förstånd .

EINAR EHN, som är bibliotekarie i Hässelby och Vällingby, har skrivit den första artikeln och den erfarna kolumnisten och företagaren Pernilla Ström  den andra.

Det är alltså två erfarna, observanta och verbalt och skriftligt välrustade personer, som beskriver förfärande tillstånd och situationer, som båda klart kan relateras till familjenerbrytningen i vårt land.  Till det faktum, att staten genom sina politiker och tjänstemän har tagit ifrån familjerna mycket – åt helsicke för mycket – av deras frihet och rätt att själva fostra sina barn, att bedöma vad som är bäst för dem, att överföra goda – även om de kan tyckas borgerliga – värderingar till sina barn.

Men – de båda välartikulerade skribenterna vill inte, eller vågar inte, i sina artiklar (nu eller någonsin?) peka på detta förhållande – familjenerbrytningen och politikernas fostran – ouppfostran – av våra barn och de synnerligen negativa följder som denna politiska ouppfostran för med sig – i de beskrivna fallen likaväl som i så många andra vi ser omkring oss. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s