”Individens oberoende” har ett förfärande pris – och är en evig lögn!

Den alltmer ökande psykiska ohälsan bland barn och ungdomar behandlas också i dagens SvD.  Denna gång i en kolumn av Katarina Barrling  (här).  Barrling är Forskare vid Statsvetenskapliga institutionen och Institutet för personal- & företagsutveckling (IPF) vid Uppsala universitet.  Trots denna ”politiska” institution, vågar Barrling nämna den för oss vanliga medborgare solklara kopplingen mellan ungas psykiska ohälsa och den socialistiska familjenerbrytningen.

Men  – Barrling vågar så klart inte säga till politikerna, att deras totalitära familjepolitik är åt helvete med oacceptabla konsekvenser för bl. a. ungas psykiska hälsa.  Nej, hon kallar detta, oerhört negativa, för ett pris vi får betala för ”individens oberoende” – d v s frihet från gruppens trygghet och traditionella normer:

Frågan hur individens frihet bör vägas mot den trygghet gruppen ger är en fråga om värderingar. I avvägningen kan man förstås komma fram till att de fasta gruppnormernas pris är för högt. Men det kan vara värt att påminna sig att även individens oberoende har ett pris. Åtminstone om vi söker vägar för att förstå varför så många unga människor far så förtvivlat illa.

Sen vet vi ju, att ”individens oberoende” (av familj och normer) genom familjepolitiken i stället har blivit ett totalt beroende av de politiska systemen, av det politiska gynnandet av de, som anpassar sig till systemet, respektive det politiska förpasandet till misär, för de individer som inte gör sig ”oberoende” av gamla normer som att fostra sina barn och vårda sin familj och dess relationer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s