Centerpartiet ansluter sig till de anti-liberala !?

Centerpartiet under Annie Lööf har kommit att framstå som det mest liberala – frihetliga – partiet inom Alliansen.

Denna uppfattning verkar nu komma till skam!  Annika Qarlsson är Centerpartiets jämställdhetspolitiska talesperson. Hon föreslår (här)  om ”Bonus” som skall få föräldrar att dela på vård av barn och signalerar, att Centerpartiet definitivt kommer att avvisa den lilla lättnaden i det totalitära tvånget som vårdnadsbidraget inneburit i vissa kommunen.

Om dessa djupt antiliberala förslag antas av Centerstämman, sällar sig partiet till de socialistiska förtryckarnas förfärande ambition att göra om människor för att passa det socialistiska Utopia. Och Alliansen som helhet kommer inte längre att vara ett alternativ för skydd av liberal frihetlighet och några viktiga Mänskliga Rättigheter för familjers skydd och funktion.

Kan man då hoppas på att Sverigedemokraterna, SD, tar upp kampen för liberalism och mänskliga fri- och rättigheter på området? SD-företrädarna kan man ha synpunkter och fördomar om, men de verkar ju vara relativt fria från politisk broileruppfödning och indoktrinering i jämställdhetsfanatism, när de i alla fall talar om ett vårdnadsbidrag i nivå med nära halva dagis-subventionen?

Fast – just genom att SD talar om ”dubbelt” vårdnadsbidrag i stället för ”lika stor subvention till alla barn”, eller ”skatt med hänsyn till försörjningsbördan” visar, att också de, SD, tyvärr är offer för decenniers indoktrinering och avståndstagande från marknadsekonomi, människors olikheter och frihet, subsidiaritetsprinciper mm som ju självklart beaktas i sundare samhällen är det svenska.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s