Sydsvenskans hyckleri och falskskyltning (ob. liberal)

Chefredaktören på SvD, Tove Lifvendahl, skriver 11/8 om IKEA-morden i Västerås, om säkerheten på asylboenden, om ordningsmaktens problem etc.

Kulturredaktören på Sydsvenskan, Per Svensson, har 12/8 synpunkter på texten. För det kan man ha – det finns många möjligheter att ventilera aspekter på både bakgrunden till och Lifvendahls text. Kulturella, filosofiska, politiska sådana. Att diskutera våra politikers arbete, ansvar, och intresseinriktning; om varför politikerna ständigt talar om Vård, Skola och Omsorg, när deras huvudsakliga ansvar – för vilket vi har utsett dem – är Lag och Ordning, Försvar, Infrastruktur ….  sådant, vi inte inom ”civilsamhället” kan ordna själva. Sådant kunde de två intellektuella mediagiganterna ha diskuterat. Men, nej.

 I dagens Sydsvenskan  (15/8) skriver Lifvendahl, att Svensson tolkat hennes text på felaktigt, ja oärligt sätt. Svensson replikerar:  ”Jag är mer intresserad av att få veta varför så många borgerliga opinionsbildade ganska plötsligt och ganska nyligen, säg efter det senaste valet, kommit till insikt om att just de frågor Sverigedemokraterna prioriterar är de mest angelägna och relevanta.”

Jaha. Jaså. Något intellektuellt utbyte runt kultur eller filosofi, om politikernas makt, förmåga och oförmåga, civilsamhälle och stat var det inte alls fråga om. Det var bara ett lågt försök från Svensson och Sydsvenskan, att ta hem en billig poäng på Svenska Dagbladet och Lifvendahl genom att försöka bunta ihop dessa med de förhatliga Sverigedemokraterna.

Så mycket för tolerans, avvikande åsikter, debatt mm, som Sydsvenskan säger sig värna i alla lägen.

integrationsfrågorna.” Nej, han kan inte tolka det på något annat sätt. Min uppmaning: Ta dig i kragen och försök. Den oärlighet du kostar på dig sker nämligen på bekostnad av dem vars frihet och trygghet du säger dig värna om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s