SD skriver i gamla termer om Dubblerat Vårdnadsbidrag

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson (SD) och Paula Bieler (SD) skriver vettigt i dagens SvD (här) under rubriken ”Fördubbla vårdnadsbidraget”. De inleder med:

För barn som behöver extra närhet de första åren har vårdnadsbidraget gjort det möjligt för föräldrar att ta hand som sina barn på bästa sätt. Sverigedemokraterna välkomnar en debatt om barnomsorg, men att avskaffa vårdnadsbidraget vore en utveckling i fel riktning. Det är viktigt för Sveriges föräldrar och deras barn att vårdnadsbidraget finns tillgängligt för att tillgodose barnens bästa.

Sedan kan vi beklaga, att de när de vill fördubbla vårdnadsbidraget till 6 000 kr/barn och månad, inte har lärt sig av KD´s misstag, att kalla detta stöd för ”bidrag”, med den negativa klang detta ger, eller att inte sätta detta ynka belopp i relation till subventionerna till förskolebarnens vård och fostran som ligger runt 12 000 kr/månad och barn (plus alla kostnader för VAB-bande mm).

Bättre hade varit, om SD-arna hade kallat barnstödet för Barnvårdsstöd, eller Barnsubvention och satt detta lika högt som subventionerna till andra barn som vårdas på dagis / förskola.  Ännu bättre hade det varit, om SD-arna hade talat om subsidiaritet, om återinförande av marknadsekonomi, om skatt efter bärkraft, om avdrag för inkomsternas förvärvande …  Fast efter decennier av indoktrinering i vårt land är kanske detta mycket begärt; sådana ord och begrepp har ju försvunnit ur folks medvetande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s