Är föräldrar nu befriade från ansvar för sina barn ?

GAMMALT INLÄGG:

Under rubriken ”Rödebyfamiljen är offer” undrar Gordana Otahal Bjerborn ”Är föräldrarna totalt befriade från ansvar för sina minderåriga barn nu?”

Svaret  står mycket klart i s-programskriften Familjen i framtiden, 1972, s 51: ”När det gäller den emotionella vården (av barnen) har både familjen och samhället en stor betydelse och delat ansvar. När det gäller den sociala, intellektuella och materiella vården bör ansvaret i första hand ligga på samhället”. Med denna familjepolitik skapades ”det helt socialistiska samhället” (s 64).

Den äldre principen  ”skatt efter förmåga”  ersattes så av ”likformighetsprincipen”, helt genomförd 1991. Efter år av ohejdad inflation, har alla svenska skattebetalare hamnat på extrema skattesatser. Stöd till barnfamiljer lämnas inom det sociala området genom bidrag/subventioner/bonus – till vissa. Så har överheten skaffat sig en oerhörd makt över föräldrar och barn i vårt land. Och makten används till att hålla barnen undan från föräldrarna.  Ty socialisterna anser föräldrar vara okunniga och farliga för sina barn, vilket är mycket tydligt av det nämnda s-programmet.

Så Gordana behöver inte tveka. Visst är det politikerna och deras ”experter” i daghem, skola, och myndigheter som har ansvaret, just som sägs i det gamla s-programmet. Däremot är det tveksamt, om vi nu har ett tryggare, mer civiliserat, jämlikt och trivsamt samhälle för två kronor av tre i skatt – jämfört med det ”gammaldags” Sverige före 1970, med en krona av tre i skatt – men med föräldratid och föräldraansvar.

Krister Pettersson
FAMILJEKAMPANJEN       BILAGA BILDER UR S-PROGRAMMET FAMILJEN I FRAMTIDEN (se denna webb-plats)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s