Desperata föräldrar i Malmö och Sydsvenskans hyckleri

Dagens Sydsvenskan – Malmöredaktionen, Andreas Persson-skriver igen om den desperata bristen på dagisplatser i Malmö (här). Föräldrar intervjuas av tidningen angående utsända brev från Malmö stad om att de inte kan få platser i tid, eller inte nära hemmet etc.  En förälder säger:

I ett öppet brev till Malmös politiker skrev hon att ”hela livssituationen” sätts på spel utan barnomsorg.

– Samhället är byggt på att vi ska ha barnomsorg. Det finns inget skyddsnät som tar vid när kommunen inte lyckas fixa förskoleplats. Man kan inte använda a-kassa. Man skulle kunna gå till socialen, men då måste man sälja allt man äger och tömma alla sparkonton, säger hon.

Ja – så är det. Alla skall vara lika. Alla skall tvingas till likhet. Alla skall lämna sina barn till kollektivistisk fostran …

Och Sydsvenskan, som säger sig vara liberal, som så ofta skriver sig varm om vikten av tolerans, av Mänskliga Rättigheter, av fria livsval mm mm – har inget att säga emot det uppenbara tvånget i den egna staden. Inget att säga om våldet på några mänskliga rättigheter, inget till övers för den lilla lättnad, för många föräldrar, för många i köerna, för skattebetalarna …. som ett vårdnadsbidrag hade kunnat innebära. För att inte tala om lika fördelning av de oerhörda subventionerna till en viss typ av barnomsorg, kostnader för VAB etc.   Man nämner det inte ens i förbigående.  SYDSVENSKAN ÄR FORTSATT MONUMENTAL I SITT HYCKLERI. SKÄMS !!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s