Kvinnokampens framgångar – och hyckleri

DEN NOTORISKT HYCKLANDE politiska chefredaktören på Sydsvenskan, Heidi Avellan, skriver i dagens (25/10) tidning om ”Kvinnokampens framgångar” (här).  Hon avslutar sin text med:

Så visst har det blivit bättre:

Ensamma mamman är inte stigmatiserad – och får hjälp med att försörja barnet. Statsindividualismen ger styrka. Kvinnan är fri att välja sitt liv.

”Fläckfri kvinna, eller fri”  är rubriken på Avellans text.  Kvinnokampen skulle alltså ha lett till att det tidigare moraliska ”kravet” på en kvinna att föra ett ”fläckfritt” leverne nu har försvunnit och ”kvinnan är fri att välja sitt liv”.

Fast, och här är Avellans hyckleri monumentalt, ständigt återkommande, ensidigt och förbaskat tjatigt …. Om en kvinna har egna idéer om vad som är viktigt att arbeta med, att ägna sig åt än vad den rådande politiska makten, Staten, har. Ja då är hon intet värd, då är hon en cupcakebakande parasit, till skada för sig själv och sin omgivning. Som så ofta sagt – skrivet – av hycklerskan Avellan och hennes kollegor. 

Nej, den kvinnan med egna idéer är inte fri att välja sitt liv – inte utan Statens ekonomiska bestraffning i miljonklass. Och inte utan Avellans antliberala, intoleranta, hatfyllda spyor.

Avellan är en skam för en tidning som fram till 90-talet var liberal och fortfarande kallar sig det, trots att motsatsen regelbundet bevisas på flertalet av tidningens redaktioner.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s