Dumhet eller indoktrinering i SvD och Wennstams kolumn?

Katarina Wennstam, författare och journalist, skriver i dagens (8 okt) kolumn i SvD med rubriken i tidningen ”Lite ödmjukhet vore på sin plats”  och på webb-platsen

”Hur har familjer mage att ställa krav?”

här.

Wennstams budskap är, att familjer skall vara ödmjuka och inte ställa krav på någon valfrihet. Bra, att vårdnadsbidraget äntligen är avskaffat!  Ty familjerna FÅR pengar av den generösa staten, och skall inte vara otacksamma och ha egna idéer om hur pengarna skall användas.

Jag började läsa kolumnen med intrycket, att det var fråga om grov satir.

Men nej – Katarina Wennstam skriver tydligen på fullt allvar.

Är hon då en gediget välindoktrinerad människa, som har förträngt detta, att statens pengar är medborgarnas egna, deras inbetalda skatter. Att en medelinkomsttagare betalar 69% av sitt arbetes värde i öppna och dolda skatter (enl. Swedbank) utan hänsyn till deras försörjningsbörda. Att stat och kommun sedan kan återbetala en del av våra pengar, om vi gör som politikerna vill. Och att denna politiska styrning i flera avseenden är i grav konflikt med flera Mänskliga Rättigheter enligt Europakonventionen?

Eller är Wennstam ytterligare en av dessa kryptosocialister. Personer, som nyttjar en liberal och frihetlig plattform (som nu SvD) till att sprida den socialistiska indoktrineringen och fördumningen av oss f. d. fria medborgare?  Man undrar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s