(S)kolförstörarnas hyckel påtalas

S har i skolfrågan trovärdighet som en drucken, skriver SvD´s Maria Ludvigsson i dagens (29 sept) ledare här.   Den avslutas:

Socialdemokraterna må tala om bättre skolresultat och om läraryrkets värde, men det är med en druckens trovärdighet, som redan glömt gårdagens fadäser. När S steg för steg lämnade den traditionella bildningsrörelsens värderingar gjorde man större skada för skolbarn från hem utan bildningstradition än någon annan. I stället för att låta skolan kompensera kunskapsbrist så att alla kunde lyftas och växa, skulle skolans undervisning anpassas efter den, i många fall förmenta, låga nivå som de sämst ställda kom från.

Skomakardottern fick bli vid sin läst.

Och visst är det märkligt – och ytterst genant för oss alla – att vi utan att påtala detta nu hör socialdemokrater  unisont tala om det stora behovet att förbättra skolan – när det är just socialdemokraterna som står för skolans katastrofala förfall.  Se t ex den listning av nerbrytande s-åtgärder sedan 60-talet, som professor Inger Enquist gjorde för en tid sedan (se tidigare blogginlägg).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s