Kvinnor gör inte som de skall ! Staten bör vara än mer totalitär !

Kvinnor gör inte som de skall !  De får föräldrapenning för 9,5 månader men är med sina barn 13 månader i snitt.  Så är det inte tänkt – Staten får inte vara så flexibel ! Anna Hedborg i Delegationen för jämställdhet i arbetslivet ifrågasätter (P1 25 september), att staten skall tillåta sådan flexibilitet, att kvinnor kan etablera andra – egna – normer för hur lång (d v s kort) tid de skall vårda  sina småbarn, innan staten påbörjar sin familjenerbrytning och tar över barnets fostran.

Anna Hedborgs häpnadsväckande uttalande kommenteras i SvD här.

Det är otroligt för oss äldre människor med ett minne av ett friare Sverige, att högt uppsatta människor i vårt land så öppet uppträder som frihetens bödlar i tjänst hos en stat, som ännu inte är så totalitär, som de verkar önska. Anna Hedborg visar sig vara en sådan, historielös och omänsklig frihetsbödel. En annan är Cecilia Fors (m) i Uppsala – som ser till att familjer som flyr vårt land undan den nya skollagen (i djup konflikt med Europakonventionens Mänskliga Rättigheter) bötfälls med skyhöga belopp – trots att de redan har lämnat Sverige.

Annonser

2 responses to “Kvinnor gör inte som de skall ! Staten bör vara än mer totalitär !

  1. Mycket bra inlägg!
    Eva Sternberg

  2. Tack för det ! Men det hade varit ännu roligare att få höra från människor, som i stället tycker det är ett uselt inlägg. Människor, som tycker att Anna Hedborg har helt rätt. Människor, som anser att staten skall vara ännu hårdare, ännu obarmhärtigare, ännu omänskligare. Människor, som anser att Mänskliga Rättigheter och Europakonventionen om dem bara är dumheter …. Var finns ni, som tycker det. Låt oss se er, höra ifrån er, försöka förstå er, som kan tycka så grymt, som kan mena, att ni vet bättre än oss andra, vad som är bra för just mig och mina barn. Och hur i helskotta ni kan veta det, när ni aldrig träffat oss eller vet hur vi har det eller vilka värden just vi sätter högt …. Hör av er !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s