Politisk barnuppfostran via KAOS.

Dagens (17/8) Sydsvenskan har en insändare (här) om förhållandena i en förskoleklass i Malmö.  Föräldern Sarah Klintman är helt förtvivlad: 

För att få en inblick i hur det verkligen såg ut, besökte jag klassen vid upprepade tillfällen och blev då vittne till följande händelser: En grupp på cirka sex sju pojkar kom och gick precis som de ville under lektionstid vilket störde resten av klassen oavbrutet. Slagsmål inne och utanför klassrummet. Barn som svor åt läraren och åt varandra och gjorde precis tvärtom vad de hade blivit tillsagda. Barn som hoppade ut genom fönster under lektionstid. Barn som kallade varandra könsord. En kille som bad en grupp tjejer i klassen att suga hans k. Föremål som kastades runt i klassen. Med mera.

Med andra ord var det kaos. En del lektioner fick avbrytas på grund av allt stök och eleverna fick istället rast. Jag tog genast kontakt med rektor och biträdande rektor på skolan som inte höll med mig om att det skulle råda någon form av kaos i klassen. …….

Jag kan inte i ord beskriva hur besviken jag är. Min son, och min dotter som är året yngre, har fått en tredjedel av sina grundskoleutbildningar förstörda på grund av att ansvariga vuxna inte har tid att ta itu med problemen.

Mina barn kommer åter igen att starta en termin med nya lärare som de inte känner. ”Ingen vill ha vår klass” säger min son. Och när jag frågar honom hur dagen varit svarar han: ”Måste du alltid fråga det, jag vill ju bara glömma.

Detta är vad vi fått med politiker som ansvariga för våra barns vård och fostran. Ett ansvar man tagit över från föräldrarna enligt det mycket tydliga s-programmet ”Familjen i framtiden – en socialistisk familjepolitik” från ca 1970.

I s-programmet sägs det tydligt: 

”När det gäller den sociala, intellektuella och materiella vården (av barnen) bör ansvaret i första hand ligga på samhället” (sid 51). Vidare säger man: ”Barnens sociala, intellektuella och kulturella utveckling bör vara oberoende av föräldrarnas inställning till förskolan. Därför måste förskolan vara obligatorisk” (sid 52).  I slutklämmen heter det ”Vårt familjepolitiska program är den plattform, från vilken vi skall kämpa för en socialistisk familjepolitik och ett socialistiskt samhälle” (sid 64). 

Alliansregeringen och andra borgerliga regeringar, har inte gjort något för att ändra detta s-program för våra barns vård och fostran.  Tycker man fortfarande, att programmet och den resulterande förskole- och skolpolitiken huvudsakligen är OK  ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s