Att våga säga, att ”kejsaren är naken”

SVENSK Familjepolitik med bakgrund i Marx, Engels, Myrdals…. definieras väl i s-programmet Familjen i framtiden, från ca 1970.

I suveränt förakt för några Mänskliga Rättigheter skriver socialisterna: ”När det gäller den sociala, intellektuella och materiella vården (av barnen) bör ansvaret i första hand ligga på samhället” och endast “när det gäller den emotionella vården har både familjen och samhället en stor betydelse och delat ansvar” och “Familjepolitiken är den plattform, på vilken vi skall bygga det helt socialistiska samhället”.

Föräldrar skall alltså hållas ifrån sina barn så mycket som möjligt. Och föräldrar skall göras beroende av staten och facket genom ett yrkesarbete. Arbetet med hem och egna barn görs värdelöst genom att sådant subventioneras våldsamt i politiska institutioner. Föräldrar, som inte anpassar sig till systemet döms till misär, som nationalekonomen och professorn Bo Södersten skrev. Propagandan skyler över familjepolitikens övergrepp på frihet och mänskliga rättigheter med påhittade Högre Värden, som JÄMSTÄLLDHET, GENUS, BARNS BÄSTA osv.

Marika Formgren var intervjuad i radioprogrammet Danmarks Röst. Man kom bl a in på detta med svensk consensus – att ingen i Sverige vågar säga, att ”kejsaren är naken”.

ROBERT WAHLSTRÖM skriver i Sydsvenskan 3/8:

”Det känns som om något allvarligt måste ha hänt med den allmänna attityden för humant uppträdande. Dagligen överhopas vi av nyheter om övergrepp på barn, misshandel och tydliga brister i den allmänna välfärden. Vi meddelas också om allt högre och skrämmande självmordstal och om ett ökande antal familjebråk. Den här uppräkningen av misslyckanden som drabbar barn kan fortsätta långt bortom läsfältet”

Detta är en utveckling vi har sett under många år. Men få, inte heller Robert Wahlström, vågar säga, att kejsaren är naken, att peka ut kopplingen mellan den eländiga utvecklingen och den grundliga familjenerbrytningen i vårt land.

Det duger inte. Tala klartext – skrik ut, att kejsaren alls inte har några kläder! Var med oss i de många protestorganisationerna mot den omänskliga familjepolitiken, som jämförs med Sovjetunionen av brittiska forskaren Patricia Morgan i Family policy. Family changes. Sweden, Italy and Britain compared (CIVITAS).

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s