HARO´s förnämliga bloggtext om professorers debatt

Haros blogg på Mynewsdesk http://www.mynewsdesk.com/se/haro/blog_posts/professorer-i-pedagogik-foerskolan-boer-inte-kritiseras-27081?utm_source=channel&utm_medium&utm_campaign=facebook&utm_content”> innehåller en förnämlig text med anledning av att tre pedagogikprofessorer har svarat professor Ulla Waldenström, som ju skrivit att Förskolan bör få kritiseras. Det tycker inte de tre professorerna, förskoleomvälvningen av det svenska samhället är så oerhört, och detta med barnen är egentligen inte huvudsaken, utan måste ses utifrån sina villkor och därmed inte kritiseras med avseende på att många barn far illa:

Tre professorer i pedagogik vid Malmö Högskola skriver på SvD Brännpunkt ”Förskolan måste ses utifrån sina villkor” om förskolan inte bör kritiseras hursomhelst. De gillar inte professor Ulla Waldenströms tidigare artikel på Brännpunkt, ”Borde inte vara tabu att kritisera förskolan”, och försöker lägga blå dunster runt debatten. Trots att förskola inte går att förstå utan kunskap i utvecklingspsykologi så ser ingen av Malmöprofessorerna ut att ha någon sådan. De säger dock att förskolan inte är avsedd för barnens lärande och utveckling! (Vår kursivering i citatet):

”Förskolans utbyggnad i slutet av 1970- och framför allt 1980-talet motiverades av arbetsmarknadsskäl, familjepolitiska skäl och jämställdhetsskäl. Det är inom dessa områden effektstudier i första hand skulle kunna förväntas, vilken effekt har förskolan haft på de områden för vilken den inrättades och upporganiserades som heltidsinstitution? Förskolan är inte primärt utvecklad som en utbildningsinstitution för barns lärande och utveckling, då hade den sannolikt sett annorlunda ut.”

HAROS bloggtext är förnämlig. Den avslutas med:

Vi har skapat en barnomsorgssituation i Sverige där vi inte har råd att ge alla barn den omsorg de behöver för sin utveckling. Detta borde bekymra både professorerna och alla oss andra. Men tyvärr verkar inte professorerna bekymra sig om barnen. De verkar mena att det är okej att barnen lider för den vuxna jämställdheten.

Vi hoppas, att texten kommer under ögonen på dagens makthavare, som förvaltar detta oerhörda system av övergrepp på människors högsta värden och mänskliga rättigheter och tar till sig, vilken olycka de fortsatt tvingar på barn och föräldrar i vårt land.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s