Våra mänskligare grannländer

I norska  Vårt Land skriver Elin Hageman (här) om hur hon har varit på feministkonferens i Malmö i mitten av juni och vågat avslöja, att hon är hemmafru med fyra barn. Att hon inte klarade att både sköta jobb och barn.  Hon skriver:

Lengselen etter og livet med barn viser at vi mennesker med åpne øyne går inn i relasjoner der vi ikke på forhånd vet hva vi kommer til å få igjen. Å være mor har ingenting med den økonomiske modellmannens cost-and-benefit-analyser å gjøre. Å være foreldre er ikke noe regnestykke. Det er ikke noe som går i pluss eller minus. Det handler ikke om rettferdighet. Alle undersøkelser som viser at voksne uten barn er de lykkeligste, endrer ikke det faktum at de fleste voksne mennesker ønsker seg barn. For det ligger i oss: muligheten for og trangen til å gi omsorg er dypt menneskelig.

Tilbake til den feministiske økonomien: Feministisk økonomi handler ikke bare om en lønn å leve av eller muligheten til økonomisk uavhengighet. Det handler like mye om å skape en annen økonomisk modell enn den økonomiske mannen som utelukkende er opptatt av mest mulig utbytte for minst mulig innsats. Feministisk økonomi tar med i beregningen at mennesker står i relasjoner der omsorg er viktigere enn fortjeneste. Mennesker er minst like omsorgsfulle som kalkulerende, og dette bør et økonomisk system avspeile.

Det är för väl, att man i våra grannländer inte ännu är så kuschade, indoktrinerade och nerbrutna, att man inte kan, eller får, uttrycka mänskliga känslor och behov.  Låt oss hoppas, att våra grannar och deras media, kan förmå våra svenska politiker att skämmas över sin totalitära familjepolitik och inse, att de Mänskliga Rättigheterna enligt Europakonventionen är värda att respektera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s