Tiina Meris sommarpropaganda för totalitär familjepolitik i Sydsvenskan

Dagens (27/6) Sydsvenskan, innehåller två ledare – signerat – av Tiina Meri. Den ena texten handlar om Feministiskt Initiativ och Föräldraförsäkringen (här) och den andra texten om ”Skön sommar på förskolan” (här)

Ur den första texten saxar vi:

En individualiserad föräldraförsäkring passar in i det svenska trygghetssystemet. Staten ska förhålla sig till individen, inte familjen.

och ur den andra texten om hennes besök på en sommarförskola:

Ingen personal syns till, det hinner jag reflektera över innan jag ser en för mig okänd liten flicka – hur hon faller från översta slafen.

Hon är omkring två år gammal, jag ser henne slå i golvet.

Jag ropar innan flickan börjar skrika, ingen hör. Det är långa sekunder.

Jag bär henne i famnen, hon är utom sig men verkar ha klarat sig bra.

När vi hittar personalen får jag en känsla av att arbetslaget inte är sammansvetsat, att barnperspektivet inte har fått råda och att det inte är säkert att föräldrarna kommer att få reda på att deras flicka föll. För är det någon som håller koll?

……..

En rapport från fackförbundet Kommunal visade häromåret att fyra av fem förskolor stänger på sommaren, och att det vanligaste är fyra veckor sommarstängt.

Det kan vara i personalens och kommunens intresse – men mindre ofta i barnens intresse.

Utan alla engagerade, professionella – och ja, kärleksfulla – förskolepedagoger stannar Sverige. Den förälder som vet att barnet är i goda händer får ro att sköta sitt jobb, och så gynnas hela samhället.

Och omvänt:

Om många föräldrar känner sig tvungna att ta ut extra semester eller gå ner i arbetstid är det en dålig affär för kommunen, eftersom skatteinkomsterna minskar. Det kan bli en ond cirkel.

MED SINA TEXTER, ger Tiina Meri goda prov på Sydsvenskans historielösa, ekonomiskt nonchalanta, medialt ansvarslösa och tanklösa återgivandet  av den kraftiga propagandan för den socialistiska familjepolitiken i vårt land. Detta i trygg förvissning om den fördumning och okunnighet, som gör att läsarna inte längre kan inse förljugenheten i propagandan och som blir allt värre. I sista hand har ju tidningen också sin skändliga barriär mot att låta oss frihetskämpar få komma till tals i tidningens spalter, chattar etc….

Så, Tiina Meri kan i semestertider tanklöst upprepa pol. chefredaktören Heidi Avellans mantra ”Staten ska förhålla sig till individen, inte familjen” utan att blinka åt de olika deklarationer om Mänskliga Rättigheter som säger, att familjen är samhällets minsta byggsten, att den och dess funktion skall skyddas från statens övergrepp och otillbörliga styrning.

Och Meri kan skriva ”Utan alla engagerade, professionella – och ja, kärleksfulla – förskolepedagoger stannar Sverige”, därför att vi som minns Sverige som allt annat än avstannat under 50- och 60-talen, före dagistvånget och alla kärleksfulla förskolepedagoger, är avdöda, avtrubbade eller portförbjudna i Sydsvenskan.

Och tydligen utan att skämmas, kan Meri skriva  ”Om många föräldrar känner sig tvungna att ta ut extra semester eller gå ner i arbetstid är det en dålig affär för kommunen, eftersom skatteinkomsterna minskar” därför att Sydsvenskan,  aldrig låter oss få insyn i de oerhörda kostnaderna för att ge våra barn en kollektivistisk fostran. Kostnader som enligt SOU79:89 är så höga, att vård av två barn på dagis/förskola drar lika mycket resurser som vad en heltidsarbetande skapar i sitt jobb.  Eller att all skatt och avgift en förälder betalar, inte täcker kostnaden för ett enda barns kollektivistiska vård på förskola – och då är inte kostnader för VABbande, sämre hälsa och psyke, urusla skolresultat och följdkostnader av familjenerbrytning och usel anknytning inräknat – ja, läs t ex de kanadensiska forskarna Neufeld och Maté.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s