Sydsvenskans nya chefredaktör – Hycklarnas kronprinsessa

Nyligen har Pia Rehnquist utnämnts till chefredaktör på Sydsvenskan.

Tidningen har under lång tid haft ständigt återkommande artiklar om den ”desperata” bristen på förskoleplatser i Malmö. Med ”lösningar” i form av bussar, förskolor på hustak etc. Sydsvenskan har låtit ”desperata” föräldrar och politiker uttala sig om detta.

Men aldrig, har Sydsvenskan tagit upp orsaken till de långa köerna, till denna brist på förskoleplatser. Eller skrivit något om huruvida det totalitära ekonomisk-politiska tvånget, att lämna ifrån sig sina barns vård och fostran, kan vara försvarbart. Om den politiska styrningens konflikt med några Mänskliga Rättigheter. Eller om föräldrarna skulle vilja ordna någon annan vård och fostran för sina barn. Eller om ett litet vårdnadsbidrag skulle kunna minska de långa köerna något ….

Och inte heller har Sydsvenskan låtit oss frihetskämpar – liberaler –  ställa dessa frågor, varken i tidningens spalter eller i de ”chattar” på Internet, som tidningen ordnat.  Den tidning, som sagt sig välkomna avvikande åsikter, debatt etc. och ofta skriver om vikten av Värden som Mänskliga Rättigheter, Tolerans, Frihet ….

Efter att jag har påtalat detta, svarar den nya chefredaktören i mail:

17 jan 2014 kl. 11:31 skrev Pia Rehnquist <pia.rehnquist@sydsvenskan.se>:

Hej Krister,

tack för ditt mejl. Vår bevakning utgår ifrån att 1000 familjer vill ha förskoleplats och därför står i förskolekö. Intresset för vårdnadsbidrag är mycket litet både bland Malmös politiker och Skånes invånare:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/vardnadsbidrag-vacker-svalt-intresse-i-skane/

Jag är inte helt säker på syftet med dina retoriska frågor är, om det verkligen är min egen bildning och historiekunskap du efterfrågar. Vi är mycket intresserade av olika sätt att se på livet och tillvaron. Hur många Malmöbor är ni i din förening? Hur många medlemmar har ni totalt?

Vänliga hälsningar,

Pia

——————————————–

Pia Rehnquist Redaktionschef  Mobil: 070-378 10 42  Direkt: 040-281258  pia.rehnquist@sydsvenskan.se

”Hur många Malmöbor är ni i din förening? Hur många medlemmar har ni totalt?” frågar den nya chefredaktören. Illavarslande och avslöjande.  Ty – är vi inte många, som önskar vårdnadsbidrag hellre än förskoleplats, finns inget intresse, finns inget utrymme i tidningens spalter.  Och – är vi inte många, som ser våra Mänskliga Rättigheter enligt Europakonventionen förtrampas – skyddet för vår familj och dess funktioner, rätten att inte diskrimineras på grund av sin åsikt, rätten att välja vård och fostran av våra barn ….  behöver tidningen inte bry sig, slösa papper och trycksvärta eller ens en tanke på dessa – de är ju så få – offer för den totalitära familjepolitiken i vårt land.

Men skriva vitt och brett om vikten och värdet av Mänskliga Rättigheter, av Åsiktsfrihet, av Tolerans, av Valfrihet…. det kan Sydsvenskan göra. Fast förstås inte när det gäller vissa Rättigheter, vissa Åsikter, viss Valfrihet … Det får vara måtta på liberalismen, på toleransen och vissa sätt att se på livet och tillvaron ….

Om Sydsvenskans politiske chefredaktör Heidi Avellan är Hycklarnas Drottning, har hon i Pia Rehnquist fått en jämställd Kronprinsessa.

KRISTER PETTERSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s