Barns självmord utreds inte – Familjepolitikens negativa effekter mörkas

Dagens (16/6) debattartikel i Sydsvenskan (här) av Kattis Ahlström och Alfred Skogberg nämner, att barns och ungdomars självmord är fortsatt många:

I fjol var psykisk ohälsa det allra vanligaste samtalsämnet bland de barn och unga som vände sig till Bris för att få stöd. Och många samtal kommer från barn och unga som berättar att de har allvarliga planer på att ta sitt liv.

Artikelförfattarna vill, att orsaken till alla självmord skall utredas:

För att ha möjlighet att förhindra självmord bland unga och ge bättre stöd till efterlevande måste det gå att dra lärdomar av de självmord som inträffar. Det sker inte i tillräckligt stor utsträckning idag.

….

Ett barn som begår självmord lämnar inte bara en familj efter sig, utan även lärare, klasskamrater och andra i dess närhet. Ändå vet alltför många skolor inte vad de bör göra efter att ett barn tagit sitt liv. Det finns stor risk att vuxenvärlden lägger locket på, och det gör att det lätt uppstår ryktesspridning och att jämnåriga lämnas ensamma med sina tankar, känslor och frågor.

”Vuxenvärlden lägger locket på” – detta känner vi väl till.  Ty när det handlar om negativa konsekvenser av den politi(s)kt önskade nerbrytningen av familjen och dess funktioner i vårt land, är detta något som tillämpas inte bara när det gäller den ökade psykiska ohälsan bland barn och ungdomar, utan också mycket annat som följer av förverkligandet av det förfärande s-programmet: ”Familjen i framtiden – en socialistisk familjepolitik”, som man kan ladda ner från Förening för Barnens Rätt till Föräldrarnas Tids webb-plats  http://www.barnensratt.se/arkiv.htm#7211-1  .   Det dokumentet, kanske bättre än något annat, beskriver varför & hur vi fått den familjenerbrytning, dagistvång och psykiska ohälsa vi fått:

På sid 31: ”…alla vuxna familjemedlemmar skall leva ett ekonomiskt oberoende liv”.

Sid 39: ”När det gäller den emotionella vården har både familjen och samhället en stor betydelse och delat ansvar” och ”När det gäller den sociala, intellektuella och materiella vården (av barnen) bör ansvaret i första hand ligga på samhället” (d v s på stat & kommun).

Sid 40: ”Barnens sociala, intellektuella och kulturella utveckling bör vara oberoende av föräldrarnas inställning till förskolan. Därför måste förskolan vara obligatorisk”.

I slutklämmen, på sid 49, heter det: ”Vårt familjepolitiska program är den plattform, från vilken vi skall kämpa för en socialistisk familjepolitik och ett socialistiskt samhälle”.

Vi kan fortfarande inte läsa de där raderna utan att slås av s-programmets formidabla förakt för Mänskliga Rättigheter och människors frihet, vilket nu är verklighet som till och med administreras av en borgerlig regering utan synliga tecken på vilja till normalisering eller reparation.

Och inte heller, vilket framgår av den nämnda artikeln i dagens Sydsvenskan, av att utreda orsakerna bakom barns och ungdomars psykiska ohälsa och många självmord.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s