Förskolan bra för skolresultaten visar forskningen!-Vilken forskning??

Enkat Malmo forskola nejSydsvenskans stort uppslagna artikel i dag 16/4 handlar om att Malmö stad vill göra en enkät bland föräldrar, som inte skickar sina barn till dagis / förskola (här).

Sydsvenskans reporter skriver:

Att gå i förskolan ökar chanserna betydligt för ett barn att så småningom klara sig godkänd igenom grundskolan. Det visar forskningen.

Men de områden där flest elever går ut skolan utan godkända betyg, är också de områden där flest barn missar förskolan. I Rosengård är mer än vart femte barn fött 2011 (som fyller tre år i år) inte inskrivet i förskolan.

Så – “forskningen” visar, hur bra förskolan är för att senare klara skolan bra.  Fast, det är inte vad den kanadensiska forskningen av Neufeld och Maté visar – tvärtom.   Och ju fler barn som har gått i dagis / förskola sedan den totalitära familjepolitiken infördes ca 1970, desto sämre har både skola och skolresultat blivit. Resultaten är numera katastrofala, vilket de aktuella Pisa-undersökningarna visar. Inte bättre, trots att nära 95% av barnen skickas till förskolan.

Så – vilken är denna forskning ?  Tidningens reporter bryr sig inte om att talA om det i sin artikel.  Inte heller, att hänvisa till någon annan, som skulle ha sagt det. Eller till någon referens….

Så – utan sådana referenser, verkar det vara fråga om Sydsvenskans vanliga, helt okritiska, deltagande i den intensiva, antiliberala propagandan för att få våra barn överlämnade till offentlig- politisk – fostran och därmed nerbrytning av de för makthavare förhatliga familjebanden.

Är det någon som tror, att den nämnda enkäten i s-styrda Malmö kommer att innefatta något om hur föräldrarna klarar det ekonomiska tvånget?  Eller varför man väljer ekonomisk misär i stället för att lämna sina barns fostran till politiker och deras tjänstemän ?

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s