Desperat förskolekris i Malmö-chat idag kl 12

Idag torsdag 16/1, kl 12, har tidningen Sydsvenskan en öppen chat med ansvariga förskolepolitiker i Malmö Rose-Marie Carlsson (s) och Fredrik Sjögren (fp)

Debatten gäller den stora förskolekris som staden har.

Tidigare har i tidningen Sydsvenskan skrivits i stora artiklar om desperata metoder att skaffa flera förskoleplatser – uppe på hustak, i bussar mm

Nu beskrivs, hur desperata föräldrar måste vänta långt mera än lagstadgade max 4 månader.  Staden har därför anmälts till Skolinspektionen.

Inte i något enda sammanhang, variken i politiken eller i den enda dominerande tidnignen på orten, Sydsvenskan, har det under denna tid, någonsin, sagts ett ord från politiker eller journalister, om att situationen något kunde bättras, om man lättade på förtrycket, den ekonomiskt – politiska styrningen, genom att införa ett vårdnadsbidrag.

Inget parti i staden arbetar för vårdnadsbidrag – endast SD går ut i borschyrer och säger att de är det enda oppositionspartiet vad gäller familjepolitiken i Malmö.

CHATTEN är på www.sydsvenskan.se   klockan 12 i dag torsdag 16 januari.   Den håller väl på en timme ca. Gå in och säg ifrån.  Säg till, att vi är många, som tycker man skall lätta på förtrycket – t ex genom detta lilla att införa vårdnadsbidrag  !!

Annonser

One response to “Desperat förskolekris i Malmö-chat idag kl 12

 1. Angående dagens Chatt på Sydsvenskan.se, där inget av våra inlägg togs in:
  Sydsvenskan är en tidning, som under Heidi Avellan inte tillåter debattartiklar, som förespråkar en lättnad i den svåra politisk-ekonomiska styrningen till dagis / förskolor.

  Dagens moderator på chatten på Sydsvenskan.se hade samma policy.

  JAG SKREV TILL ROSE-MARIE CARLSSON (S):
  Som en av våra förtryckare i svensk familjepolitik, är det säkert bekvämt för dig, att slippa våra besvärande frågor om mänskliga rättigheter, om ekonomi, om barns hälsa och utveckling eller varför svensk familjepolitik av utländska forskare anses vara ett farligt experiment eller jämförs med Sovjetunionen. Bekvämt, men inte särskilt hedervärt, varken för dig eller för de media, som ingalunda fungerar som någon “tredje statsmakt” som ifrågasätter era övergrepp på fundamentala mänskliga och demokratiska värden, utan agerar som simpla propagandister, som bara repeterar opportuna politiska budskap och innevarande doktriner.
  Krister Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s