Ifrågasätt inte (S)torebrors fostran av våra barn! Sydsvenskans Cecilia Nebel

BildSydsvenskan ägnar sig åt ett himlaskriande hyckleri, när man så ofta skriver om vikten av fria livsval,  tolerans, mänskliga rättigheter etc, samtidigt som man inte nog kan förhåna vissa människors val. Hemarbetande föräldrar förhånas i tidningen. Partiet som anser att de bör få finnas och inte diskrimineras så kraftigt, KD, har inget existensberättigande, nämns av tidningen som KD-”Kvinnor tillbaka till Diskbänken” mm sådant.

Tidningens dubbelmoral genomsyrar alla dess redaktioner. Ett särskilt skrämmande exempel på tidningens hyckleri är det tydliga förakt för demokrati, människors engagemang, föräldrars ifrågasättande av (S)torebrors syften och verktyg presterades av Cecilia Nebel på Lunda-sidan i Sydsvenskan den 1 juni i år.

Skribenten har varit i Lund och på ett föräldramöte på barnens förskola, har hon sett välutbildade Lunda-föräldrar ställa frågor – ifrågasätta – förskolan och förskolepersonalens arbete. Detta i motsats till i Malmö, där föräldrar minsann inte brukar – våga – ifrågasättat något på förskolan. Och de frågvisa Lundaföräldrarna gavs också en välmotiverad tillrättavisning, när föreståndaren helt ignorerade deras frågor och i stället påminde föräldrarna om, att stänga grinden säkert efter sig.  DET VAR BRA, tycker Cecilia Nebel. IFRÅGASÄTT INTE STOREBRORS PEDAGOGER !

I vinjetten till artikeln frågas ”Var går gränsen för föräldrars engagemang? På förskolan i Lund gav rektorn oss föräldrar en välbehövlig knäpp på näsan.”

Det har gått utför.  Inte bara i Sydsvenskan, utan i vårt land, där lagar och de som lag antagna Mänskliga Rättigheterna enligt Europakonventionen verkar säkerställa föräldrarnas rätt till obegränsade engagemang – och skyldighet –  för sina barns vård och fostran, men där verkligheten har blivit till tvång, ofrihet och undersåtlig tystnad inför (S)torebrors långa arbete  med socialiseringen av familjerna som ett viktigt medel för det socialistiska Utopia.  Och Storebror har fått god hjälp av den hycklande f d liberala Sydsvenskan och av Cecilia Nebel.

Är hon bara  välindoktrinerad, eller har hon förstånd att skämmas rejält ?

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s