”Arbeit macht frei” i Sydsvenskan-propagandan

SDS Barn blir politiska slagtränDAGENS HUVUDLEDARE I SYDSVENSKAN HANDLAR OM FAMILJEPOLITIKEN. Denna är central om jämställdheten i Sverige ska öka, skriver man – tidningens KD-hatande pol.chefredaktör Heidi Avellan (här), och propagerar för Fp´s jämställdhetsminister Maria Arnholm och Fp´s ytterligare förslag till ekonomisk styrning och ofrihet för svenska föräldrar samt ”rätt” för barnen till 30 timmars förskola:

Folkpartiet vill fördubbla jämställdhetsbonusen för att fler pappor ska ta ut föräldraledigt. Hjälper inte det tänker FP slåss för en tredje pappamånad. Dessutom vill partiet ge alla barn rätt till 30 timmars förskola i veckan redan från ett års ålder.

Dessa förslag får Kristdemokraterna att se rött.

Lustigt nog kan Göran Hägglunds KD tyckas ha de tunga argumenten på sin sida. Hägglund talar varmt om valfrihet. Bort med kvotering och pekpinnar, är hans paroll. Han propagerar för en utökad barnomsorgspeng – med mer generösa regler än dagens – så att föräldrar får råd att stanna hemma med barnen.

Här finns det skäl att tänka efter. I grunden rasar en oerhört viktig strid om synen på individen och familjen.

Värdekonservativa KD ser familjen som den viktigaste byggstenen i samhället medan liberalare krafter hellre ställer individen i centrum, en individ som får kraft och mod av en stöttande stat.

Denna så kallade statsindividualism raljerar Hägglund över. Det är magstarkt.

Medan KD:s familjepolitik i själva verket konserverar könsroller – och till och med vrider klockan tillbaka – för statsindividualismen svenskarna mot större frihet och oberoende.

En utbyggd förskola kan ge fler barn en reell chans att undvika utanförskap, klara skolan och uppfylla sina livsdrömmar.

Det är en väg mot verklig valfrihet.

Den icke helt indoktrinerade läsaren inser så klart, att det inte är Fp som står för den liberala familjepolitiken, lika litet som socialister och kommunister eller Marx och Engels.

Men Sydsvenskan trummar ut Storebrorspropagandan:  ”Arbeit macht frei”. Och fortsätter att kalla det totalitära förtrycket, (s)tatsindividualismen,  i landets familjepolitik för liberalt.  Verkliga liberaler, som Locke och det gamla partiet ”Liberalerna”, en av föregångarna till dagens helt urartade folkparti, ser saken radikalt annorlunda.

Men – sådant får inte påtalas i tidningen. Kritik av tidningens skriande dubbelmoral och förvrängning av innebörden i liberalism finns det inte plats för – eller, anses inte vara någon nyhet av tidningens debattredaktör.

Och det är ju rätt, det är ingen nyhet, att Sydsvenskan under Heidi Avellan är djupt antiliberal och totalitärt propagandistisk när det gäller fortsatt och ökat tvång i svensk familjepolitik:  ”Arbeit macht frei !”

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s