Dagistvångets hälsorisker ökar allt mer av antibiotikaresistens

Professor Otto Cars har nu i många år varnat för att många allvarliga sjukdomar och bakterier inte längre kan bekämpas med antibiotika.  Dagens artikel i SvD finns här.

Dagisbarn och deras omgivning smittas frekvent, som vi alla vet. ”Öronbarn” är sedan länge ett begrepp – förfärliga konsekvenser av ständiga öroninfektioner – barn som mister hörseln,  MRSA, resistent tuberkulos ….   Riskerna för våra barns liv och hälsa ökar därmed med tiden och med den påtvingade dagistillvaron – smittspridningen.

Det politiska dagistvånget bör därför mildras – upphöra helt – om dagens styrande politiker inte vill bli skyldiga till ännu värre övergrepp och illdåd på människors frihet och mänskliga rättigheter. Än värre nu än tidigare;  detta eftersom varningarna och konsekvenserna för barns och ungdomars psykiska och fysiska hälsa  har blivit så tydliga, att ingen politiker kan säga sig inte ha vetat eller förstått innebörden i det avskyvärda politiska tvång och övergrepp på mänskliga rättigheter de gör sig skyldiga till i vårt land.

Professor Cars skriver i dagens SvD artikel bl a:

Den bistra sanningen är att inga antibiotika med nya verkningsmekanismer har upptäckts sedan 1987. Orsaken är betydande vetenskapliga svårigheter, men även att lönsamheten för antibiotika är osäker jämfört med andra typer av läkemedel. Livsviktiga forskningsprogram har lagts ner och i dag finns inga nya antibiotika på horisonten för behandling av flera viktiga och allvarliga bakteriesjukdomar.

Bristen på fungerande antibiotika drabbar barns och mödrars hälsa och får enorma konsekvenser ….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s