Notering

Anknytning till vuxna – Personal eller förälder

Christian Sörlie Ekström har skrivit en bok om dagistvångets negativa konsekvenser för ungdomars psykiska hälsa, se bl a här.

Christian Sörlie menar i sin nya bok att olyckliga barn ett resultat av svensk familjepolitik. Frågan debatteras mellan författaren och Cecilia Chrapkowska, läkare i barnmedicin.

Att barn lämnas på förskola från ett års ålder kan vara en förklaring till de höga ohälsotal vi ser bland barn och ungdomar i Sverige. Detta menar Christian Sörlie Ekström i sin nya bok Hur mår egentligen våra barn?, där han också menar att Sverige fostrar Europas olyckligaste barn.

– Vi vet ju att ohälsotalen går spikrakt uppåt. Jag ville förstå detta, så jag skrev en bok om det. De huvudsakliga slutsatserna jag kunnat dra är att den svenska förskolan – det enda sättet vi har att ta hand om barn i dag i Sverige – bidrar troligtvis till psykisk ohälsa. Vi måste vara mer med våra barn, och speciellt våra små barn, då det är då anknytningsprocessen är som viktigast, säger Christian Sörlie Ekström.

Barnläkaren Cecilia Charpkowska  menar,  att ett litet barn kan knyta an till vilken vuxen som helst – förutsatt att det är den vuxna som tar hand om barnet.

Detta är säkert riktigt.  MEN – Charpkowska glömmer att nämna / förtränger / sopar under mattan, att en anknytning till vuxna på dagiset, brister vid varje dags hämtningstid, och definitivt, när den vuxne på dagiset har hittat ett nytt jobb, slutar.   I motsats till föräldraanknytningen – ty förälder är man nämligen 24 timmar om dygnet, 7 dygn i veckan, i minst 18 år – och oftast hela livet – till ett oerhört mänskligt värde, som landets totalitära familjepolitik och – politiker nu berövar den största delen av vårt folk – till evig skam och vanära för dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s