Sydsvenskans förfall under Heidi Avellan

Kommentar till Sysvenskans ledartext (föreg.blogg i mildare version) avvisas med följande svar från Sydsvenskans Heidi Avellan:

15 dec 2012 kl. 21:05 skrev Heidi Avellan <heidi.avellan@sydsvenskan.se>:

Hej,

Tack för mejl. noterar att du inte tycker dagis är någon bra idé. Och att du påstår att min medarbetare inte är en  ”vanlig människa, utan en synnerligen beklagansvärd person, som gått miste om värdena i livet”, utan att ens veta vem som skrev denna ledare.

Därmed finns inte så mycket mer att säga i frågan, så jag sätter punkt för diskussionen för min del.

vänlig hälsning

——————————————–

Heidi Avellan

politisk redaktör, chef för ledarredaktionen

040-281236

070-4222149

heidi.avellan@sydsvenskan.se

Vi erinrar oss ett annat (internt) avvisande (2007-05-28) från Avellan av kritik mot opinionsbildande texter i Sydsvenskan för deras intoleranta och antiliberala hållning mot föräldrar som själva vill vårda sina barn, när tidningen hycklande säger sig älska debatt, kämpar för tolerans och mänskliga rättigheter mm (och, undertecknad är inte kristdemokrat eller annars politiskt engagerad):

Hej,

ja jag fick ju den också. har inget att tillägga; att en kristdemokrat skulle vara liberalismens främste väktare faller liksom på sin egen dumhet. Orkar bara inte upprepa detta.

-heidi

——————————————–

Heidi Avellan

politisk chefredaktör

Sydsvenskan

205 05 Malmö

040-281236

070-4222149

heidi.avellan@sydsvenskan.se

Sydsvenskans djupa förfall under Heidi Avellan är dramatisk. Hennes sätt att avvisa kritik är djupt ohederligt och fegt.

Krister Pettersson

Annonser

2 responses to “Sydsvenskans förfall under Heidi Avellan

 1. Alexandra Hansson

  Ang tidningar som inte ville ta in min insändare pga feghet trots att Sverige ska ha Freedom of speech. så jag skriver den här och ser om det kommer med.
  Mitt namn är Alexandra Hansson. Socialtjänsten tog min flicka Emilia 8 år den 7 nov 2012 pga att hennes intressen inte blev tillgodosedda. Detta är vad dom förklarar det med, men detta är ej fakta, jag bor i Tynnered.
  Jag flyttade tillbaka hit pga att förr när min mamma levde så var det inte som det är nu, då var det Ssu och Unga örnar och jag var naiv och fattade inte att området förändrats. När jag gick med fostret som blev Emilia så blev jag sjuk,mitt hjärta tog smällen. Efteråt så har jag haft en del dolda hjärtinfarkter.
  En dag så var jag hos läkaren med Emilia och det var stressigt pga att hon har Celiaki (gluten-intolerans) och är läkarrädd pga att hon som liten gjorde en biopsi där dom glömde söva henne.
  Denna dag med stress om att Emilia skulle göra som läkaren sa om provtagning för hon var rädd för det, det var då allt startade. Jag har problem med hjärtsvikt så jag behövde snabbt komma hem och ta min nitrospray.

  Då anmälde skolan mig till socialtjänsten för att jag ej verkade kontaktbar, jag har sedan talat med Emilias läkare och hon ansåg att jag var fullt kontaktbar när jag var där 20 min tidigare. Under kvällen så var min kärlkramp jobbig, jag gick upp 19 kg i vatten på bara timmar. Så jag lämnade Emilia hos min syster som bor på samma gårdar nu kommer vi till det viktiga. Det riktiga problemet är att Emilia blev svårt mobbad och kränkt i en skola som heter Vättnedalsskolan.

  Jag var på massor av möten med skolan om detta. Jag erbjöd mig att vara på skolan under lektionstid el vara rastvakt, jag sa till dom vad ni än behöver mig till så ställer jag upp, dom svarade ” nej vi tar hand om detta ” men i 1:a rättegången så kommer skolans kurator in i rätten och ljuger. Nej det har inte hänt något på skolan. Jag fick en chock.
  Och alla möten jag haft med henne med och utan Emilia säger hon att jag gått på för MIN skull, att jag behövde någon att prata med och då valt henne. Hon nämnde ej heller att Emilia litade på henne och brukade gå till hennes rum och leka med lera för att hon kände sig otrygg på rasterna. Och på tal om helt sjukt, jag har familj och vänner som alla andra, jag har inget behov av att gå i terapi hos en småskolekurator, jag kan inte låta bli att skratta när jag tänker på detta.

  Så här ligger det till: Emilia är enda svenska barnet i klassen så hon kallades haram. Jag har googlat det och det betyder förbjuden, klassen gick i en meters omkrets omkring henne, det var då jag frågade henne varför, hon sa ” mamma jag är haram ” i skolan blev hon sparkad i ryggen och slagen så hon ville vara hemma, och min flicka är tuff ramlar hon så bara reser hon sig upp klagar aldrig. En gång gick elever omkring henne med ett långhopprep och ströp henne och tog av henne kläderna, efter det blev hon rädd för halsband och det tog henne 1,5 år att våga ha nåt runt halsen och då menar jag också halsduk och uppdragen jacka så hon frös hela den vintern mellan 2010-11 efteråt nu säger skolan att hon var oklädd pga mig, med andra ord misskött.
  Hon blev inlåst på toaletten, det tog henne 2 år att våga stänga dörren om sig och hon är nu bara 8 år ett litet barn. Under det året som socialtjänsten kollade oss så fick jag inte byta skola.

  Nu är det dags för kammarrätten 21 mars och min advokat ringde och sa att det är näst intill omöjligt att vinna mot socialtjänsten i kammarrätten i Göteborg. När ens lilla flicka tas av socialtjänsten för att skolan inte klarar av omvänd rasism och ger mig som mamma skulden för att Emilias skolgång inte fungerar var finns rättvisan då?

  Skolan har varit nedläggningshotad. Så det var antagligen bättre för dom att sälja ut Emilia så att skolan ser fläckfri ut. Under hela denna skrämmande och otrygga tillvaron som vi levt under i 1,5 år har Svenska kyrkan i Tynnered varit min livlina,dom har hjälpt mig att överleva trots smärtan av att mitt hjärta gått i tusentals bitar av sorg när Emilia inte finns hos mig längre. Jag har en fråga,när något är så fel som detta är,var finns då hjälpen i detta land? Personal i Tynnereds församling har avsatt mycket tid dessa år för att vara med på möten med socialtjänsten och skolan. Detta har dom gjort av medkänsla och fairplay, det ska inte vara deras jobb att se till att man blir rättvist bemött i samhället, men i mitt fall så tog dom det jobbet till sig.

  Detta är inte det Sverige som alla tror vi lever i, detta är ett land som man vid numera kan trampa på enskilda individer, ensamma mammor som gör allt dom kan och ändå vet att domstolen i detta land som skall kallas demokratiskt,statistiskt kommer att döma till socialtjänstens fördel,du som individ har ingen talan här, du är bara ytterligare ett kapitel i socialtjänstens enorma historia av misstag. Jag är bara EN människa, men jag är bara början av en lång rad av medlemmar i den svenska unionen som detta kommer att hända,vad säger DU den dagen det händer DIG?
  MVH Alexandra Hansson V.F

  • Bästa Alexandra
   Vi beklagar dig och din dotter, men är inte förvånade. I Familjekampanjen har vi sett många andra liknande fall. Det är tyvärr rätt som din advokat säger. Det är svårt att få rätt mot socialtjänsten, mot socialarbetare som samtidigt uppträder som motpart och som specialister / experter.
   Svenska advokater, som kämpat mot dessa förfärliga avarter i vårt land är bl a Lennart Hane (avliden), Siv Westerberg, Brita Sundberg-Weitman, Ruby Harold-Ohlsson (i NKMR).
   Se också den då uppmärksammade artikeln i tyska Der Spiegel skriven av deras Sverigejournalist Hermann Orth, ”Kindergulag in Schweden”. Grundproblemet i vårt land ligger i detta, att en förälder inte är förmer än vilken annan vårdnadshavare som helst och att alltså bandet förälder – barn inte har något positivt värde för våra styrande politiker – tvärtom. Detta band föräldrar-barn skall brytas för att inte gamla, ofta borgerliga, värderingar skall överföras till barnen. De nya människorna skall vara beroende, inte av andra människor och absolut inte av familjen, utan av staten. Detta är den s k Statsindividualismen – en förfärande, omänsklig ideologi som vi lider under i vårt land.

   Krister Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s