Mail från politisk exil om Gordon Neufeld på TV 17-18 och 21 december

DET KOM ETT MAIL FRÅN TANKESMEDJAN MIREJA:

Hej,

Detta är ett nyhetsbrev från tankesmedjan Mireja. ..Du som får detta utskick för första gången kan läsa mer om mig och tankesmedjan Mireja på www.mireja.se/om_mireja.html.

Det har varit tunt med ”klipp” under sista året. Den påtvingade flytten till Åland av svenska utbildningspolitiska skäl plus den globala hemundervisningskonferensen i Berlin tog all min tid detta år. Nu med tryggare levnadsbetingelser i exil och några goda nyheter finns många skäl att åter blåsa liv i denna utskickslista.

Kunskapskanalen sänder en hel studiedag med dr Gordon Neufeld på TV!

En världens främsta experter på barn och ungas utveckling är den kanadensisk psykologen dr Gordon Neufeld. Hans bok ”Våga ta plats i ditt barns liv” är översatt till 14 språk och bygger på en syntes av klassisk utvecklingspsykologi, anknytningsteori och modern neurovetenskap. Dr Neufeld har varit i Sverige flera gånger och givit studiedagar för skolpersonal och föredrag för föräldrar. Ett centralt budskap är att föräldrar och familjer är långt viktigare för barns utveckling än vi idag erkänner i västvärlden och i synnerhet i Sverige.

Dr Neufelds studiedag i Sverige i november, ”Varför lyssnar inte Kalle på sin lärare?”, filmades av Kunskapskanalen och kommer att sändas i sin helhet – dryga fem timmar – enligt följande:

Måndag den 17 december, kl. 16.00-19.00, del 1 och 2. 

Tisdag den 18 december, kl. 16.00-18.15, del 3 och 4.

Sedan visas alla delarna i repris:

Fredag den 21 december, kl. 12.00-17.15, del 1-4

Efter att programmet sänts i TV första gången så kommer de att finnas tillgängliga på nätet på www.urplay.se och www.ur.se. För att hitta dem sök på ”Gordon Neufeld” eller på seriens namn ”Varför lyssnar inte Kalle?” Missa inte detta tillfälle att lyssna på en hel studiedag med dr Gordon Neufeld helt gratis!

Tankesmedjan Mirejas hemsida uppdaterad

Mirejas svenska hemsida är nu helt uppdaterad med alla årets händelser, inklusive exilen, och dessutom med tiotalet länkar från den historiska hemundervisningskonferensen i Berlin för några veckor sedan.

Välkommen tillbaka till denna mejllista!

Vänliga hälsningar

Jonas Himmelstrand

Tankesmedjan Mireja

Box 1454, SE-114 79 Stockholm, Sweden

Telefon: +46 8-20 01 14

www.mireja.se * kontakt@mireja.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s