Ingegerd Troedsson (m) är borta. Varmt tack för hennes arbete!

INGEGERD TROEDSSON (m) riksdagens talkvinna, gammal medkämpe och hederskvinna är borta. Vi tackar henne varmt och är, liksom hon själv, ytterst besvikna på att hennes, och vår, kamp för människors frihet och familjens egetbestämmande fick så litet gehör, också hos partier, som utåt kallar sig liberala.

Föreningen Barnens Rätt till Föräldrarnas Tid, skriver på sin hemsida (www.barnensratt.se):

Hon (Ingegerd Troedsson) var en tydlig och energisk förespråkare för en annan familjepolitik, ett slut på det vi i denna förening kallar ”dagistvånget”, och skrev minst två böcker i ämnet: Den kommenderade familjen och Frigör familjen!.

Ett smakprov på hur hon tänkte och formulerade sig i vår fråga finner du – här!

Undertecknad tog, under en period, för ett antal år sedan, ett antal telefonkontakter med Troedsson i syfte att förmå henne att ställa upp som föredragshållare på ett antal evenemang som vi i vår förening då arrangerade, men tyvärr utan framgång. Hon ”skyllde på” brist på ork eller tid. Men vi (hon och jag) hade ändå väldigt trevliga och, för mig, intressanta och bekräftande samtal om den i Sverige förda familjepolitiken.

Vår kritik av den var tämligen samstämmig, men jag fick klart för mig under hur mycket längre tid hon hade kämpat för det vi i denna förening kämpar för nu.

Det framgick också hur frustrerad hon var över sin brist på framgång i frågan, hur besviken hon var över bristen på stöd från sin egen partiledning och hur förbluffad hon var över att denna ledning kunde vara så passiv som den var inför den rådande politiska lösningen, som så uppenbart gick på tvärs mot hennes partis grundläggande värderingar.

Vi i denna föreningen tvingas konstatera att vi är lika förbluffade och besvikna på Nya Moderaterna idag som Troedsson någonsin var då, på de Gamla.

I detta beskedets stund vill vi, till Troedssons anhöriga, uttrycka vår deltagande i den förlust som Ingegerds bortgång utgör.  (Webmastern)

Vi instämmer.  Tack Ingegerd från Dina medkämpar !

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s