”Finstilt” om skattetrycket i Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På opinionsbildande plats, har tidningen Sydsvenskan snuttiga, ofta halvvitsiga, halvdumma kommentarer till det politiska skeendet i landet.

Dagens (18 oktober 2012) tidning innehåller bl a en med titeln ”Det finstilta”.

Vad handlar den om då – något juridiskt, något avtal??

Nädå – den finstilta texten handlar om våra skyhöga skatter:

Hur stor del av inkomsten går i skatt för en ensamstående löntagare med 25 000 kronor i lön, eller en tvåbarnsfamilj med sammanlagt  55 000 k  i månadsinkomst?  Svar: 69 procent…..

Låter det orimligt mycket? Förklaringen är att sociala avgifter, moms och olika punktskatter  också tagits med i kalkylen.

Den svenska välfärden är fantastisk. Men den är inte gratis om någon nu trodde det”

lyder tidningens förnumstiga kommentar, i en liten kommentarspalt till en uträkning av Swedbanksekonomen Maria Ahrengart. Uträkningen från Swedbank visar på vårt oerhörda skattetryck, 69% av normalinkomsttagares inkomster i skatt. Och rubriken sätter Sydsvenskan till ”Det finstilta”.  Och texten sätts verkligen finstilt – och bland de halvdumma, halvlöjlliga, halvvitsiga kommentarerna på tidningens ”opinionsbildande” sidor.

Denna lilla och halvdumma text, om det oerhörda skattetrycket i vårt land kan jämföras med tidningens braskande – ofta över två sidor – reportage om hur politikerna (i Malmö) kämpar, tar till alla (skatte)medel (paviljonger, bussar…)  för att hysa alla barn, vars omsorg de har tvingat på sig.  Detta en effekt av just det nämnda, oerhörda skattetrycket om 69%  och politikernas riktade subventioner – som innebär ett ”offer you can´t resist” till att lämna ifrån sig barnen till politisk-kollektivistisk fostran i Marx och Engels efterföljd.

Något seriöst om skattetrycket och den totalitära styrningen av föräldrar och barn i vårt land lär vi inte få se i det socialistiska propagandaorganet Sydsvenskan – en tidning som förr var oberoende och liberal. Och som  inte skäms för att kalla sig det, fastän tidningen i dag under pol. chefred. Heidi Avellan är allt annat – djupt hycklande i sitt förment förhärligande av tolerans och människors frihet men i verkligheten har en hållning av att ”hålla medborgarna kvar i okunnighet” och basunera ut de socialistiska slagorden (JÄMSTÄLLDHET, GENUS…), som döljer det totalitära förtrycket av många föräldrar med ”fel åsikt” och deras barn i vårt land.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s