BÅSTADS SOSSAR TVINGAR HEMMAFÖRÄLDRAR BETALA FÖR ANDRA

Båstads sossar vill tvinga fattiga hemmaföräldrar att betala för andras förmåner

Av denna nyhetsartikel i Nordvästra Skånes Tidningar (NST, numera en del av Helsingborgs Dagblad), vill min hemkommuns – Båstads – sossepolitiker att ortens lunchavgift för gymnasieelever slopas så att de kan luncha gratis under skoltid. För att betala för det kalaset vill de att dagens vårdnadsbidrag i kommunen, som kostar det allmänna ca 500 000 om året, slopas.

Men då missar ju sossepamparna att alternativet för åtminstone hälften av dagens vårdnadsbidragstagare är kommunal barnomsorg, som skulle kosta kommunen fyra gånger så mycket.

Det ovan stående inspirerade mig till följande insändare i dagens nummer av vår lokaltidning (som jag återger här, eftersom tidningen inte publicerar sina insändare på Nätet):

Socialdemokraterna vill slopa vårdnadsbidraget på 500 000 kronor?

Men hallå det är ju rena förtjänsten att familjen får vårdnadsbidrag istället för att barnen är placerade på institution, vilket kostar samhället mycket mer?

Dessutom ger det barnen bättre kvalité och trygghet att få vara med en förälder, fram till minst 3 års ålder.

Ingen frågar sig vad som är bra för barnen, det handlar om politiker som styr samhället via skatten för att barnen ska in på institution och båda föräldrarna arbeta.

Fullständigt huvudlöst och kallt.

En liten ettåring förstår inte varför föräldrarna väljer bort dem och lämnar in dem på institution.

Så bygger du inte en trygg relation. Barnet lär sig att på sina föräldrar kan man inte lita.

Se dig omkring, vad gör barn & ungdomar när de är ensamma efter skolan?

Varför mår så många barn psykiskt dåligt? Ingen ser dem, ingen har tid med dem. För föräldrarna är barnen jobbiga när de väl träffas.

Det måste vara värt att satsa på barnen, varför annars skaffa dem när man ändå prioriterar bort dem. Vad är är viktigare?

Tids nog hinner man jobba.

Barn som varit på institution har lärt sig att ta för sig och det är mycket tydligt, där ute i samhället; de är mycket egoistiska, de har lärt sig att stänga av för att överleva.

Fram för Barnens Rätt Till Föräldrars Tid!

Gunilla Brenton, f d förskollärare & förskolekonsulent, gunilla@brenton.se
Båstad, Sverige

(Kopierat från debattplatsen på http://www.barnensratt.se  – Föreningen Barnens Rätt till Föräldrarnas Tid)

Lämna en kommentar