Antiliberalt av Sabuni (fp) och Sydsvenskan (ob.lib)

Ytterligare en artikel i den långa raden om den desperata förskolesituationen i Malmö i dagens Sydsvenskan. Barn får köa längre än fyra månader i staden.

Bitr utbildningsminister Nyamko Sabuni hotar Malmös politiker med böter  ”Min utgångspunkt är väl egentligen, att stärka familjernas rätt gentemot kommunerna. Det skall bli besvärligt att inte leva upp till lagen”, säger Sabuni enligt tidningen. (Lagen om max fyra månader i kö till dagisplats).

Det är inte fråga om att stärka familjernas rätt gentemot kommunerna – t  ex när familjerna önskar sig en liten andel av barnomsorgssubventionerna i form av vårdnadsbidrag. Ånä – familjer rätt skall stärkas bara om familjerna väljer rätt – väljer att göra som politikerna vill – väljer att ge upp sina barn till kollektivistisk fostran.

Och – som vanligt i Sydsvenskan – inte ett ljud om, att daghemsköerna möjligen kunde bli kortare, om föräldrarna finge behålla litet mera av sina inarbetade pengar, eller finge tillbaka något av de många pengar de betalar i skatt, bl a just för vård och omsorg om barn.

Antiliberalt av en s k ”liberal” minister. Antiliberalt av en s k ”liberal” tidning – som inte tillåter kritik i tidningens spalter mot dess ständiga hycklande i familjepolitiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s