Sveriges övergrepp på mänskliga rättigheter-fallet Dominic Johansson

Svenska myndigheters förfärande förakt för några mänskliga rättigheter tydliggörs i fallet Dominic Johansson – pojken som togs av polisen från sina föräldrar ombord på flygplanet till moderns hemland Indien. Detta tydligen för att föräldrarna ville sköta sonens undervisning själva – hemskola honom.

Se mera här.

Svenska politiker talar ofta om övergreppen på mänskliga rättigheter i andra länder – ju längre bort, desto mera kritik. Men de egna, förfärande övergreppen, och den totalitära styrningen av föräldrar och barn tillsammans med en kompakt propaganda för att dölja förtrycket – är det knappast någon etablerad politiker som ens knystar om – trots att det är så uppenbart för den, som väljer att läsa igenom t ex den katalog över mänskliga fri- och rättigheter som finns i Europakonventionen från 1950, och som t o m numera är svensk lag.

Så liknas då de familjepolitiska förhållandena i vårt land – med all rätt – vid dem i Sovjetunionen av utländska betraktare som brittiska Patricia Morgan i hennes bok ”Family policy. Family changes. Sweden, Italy and Britain compared” (CIVITAS).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s