Heidi Avellan är värst för familjen !

”Familjen är värst” är rubriken påBild

dagens opinionsbildande artikel av pol chef red Heidi Avellan i dagens Sydsvenskan (här).

Utgående från läskigheter som föräldrars önskan om barnens könsstyrmpning och liknande, påstår Avellan, ”att familjen är värst”, att ”barnens bästa” måste värnas, att svenska lagar skall råda …. Om konflikten mellan vissa svenska lagar och några mänskliga rättigheter sägs intet.

Nej – i denna Avellanska text finns inte ett ord om liberalism – bara ett svamlande om mänskliga rättigheter och lagar i Sverige utan analys av motsättningar dem emellan, bara ett försvar för de politiska övergreppen på familjers och föräldrars frihet i Sverige:

Beslutsfattarna ska ta barnets parti mot gamla uppfattningar och mot mamma och pappa. Det kan kännas som ett intrång i valfriheten och privatlivet och kanske rentav lite kränkande. Men i regel går det att leva med.

För det görs för barnets bästa – och det intresset är gemensamt för samhället och familjen.

Samhället tar ställning för barnet som är svagare än sina föräldrar, men likafullt en individ som själv måste få välja sitt liv.

 Övergrepp på vissa mänskliga rättigheter, som Skyddet för familjelivet, som Föräldrarätten – föräldrars rätt att välja vård och fostran av sina barn enligt egen övertygelse …  är intet värt mot (s)amhällets och Avellans trollformel ”barnets bästa”. En klyscha, ett ”högre värde”, som tas till för att försvara vilka politiska övergrepp som helst i vårt land – som tvångsomhändertagande, som splittring av familjer, som dagistvång, som kriminalisering av hemmaskolning…  Övergrepp, med lagars stöd, som gör våld på mänskliga rättigheter, utan att det finns något allmänintresse, eller någon annans mänskliga rättigheter,  som väger över.
Sådant bryr sig inte Avellan om att diskutera närmare: Föräldrar kan tvinga barn till förfärligheter – alltså skall det vara fritt fram att ta ifrån föräldrar möjligheten, att också i andra sammanhang själva bedöma och välja, vad som är ”deras barns bästa”, vad som är bäst för just deras familj, vad som är känns bäst hos just den enskilda familjen och familjemedlemmarnas inbördes relationer.
Så blir slutklämmen den vanliga avellanska – antiliberala, onyanserade, RÄTT! eller FEL! – lömskt, hycklande :

I bästa fall blev denna debatt en liten påminnelse om att välvilliga myndigheter inte får anpassa den kärna av normer som gäller alla i Sverige, som respekt för lagarna, för demokratin och mänskliga rättigheter och varje människas lika värde, efter urtida traditioner. Vad än familjen säger.

Sverige får aldrig svika de barn som behöver samhällets stöd.

För Avellan är familjen en styggelse. Här i landet råder Statsindividualismen, och Avellan är dess onyanserade och antiliberala propagandist !
Och Sydsvenskan tillåter inte, att sådant hyckleri och lömskhet – kryptosocialism – från tidningens pol chefred Heidi Avellan påtalas i tidningens spalter.
KRISTER PETTERSSON
Annonser

One response to “Heidi Avellan är värst för familjen !

 1. Tänk Dig följande:
  En människa sitter i en personbil – och hon/han vet inte om att det, som styr personbilen är ratten och dess förlängning in i motorn!
  Föraren kör av vägen och Heidi Avellan gallskriker att bilen måste få nya däck!
  Politikerna i Sverige – som också de är totalt okunniga om hur en bil fungerar – tänker att de kan få fler röster om de går på denna kvinnas hysteriska rop från tidningens redaktion och beslutar om nya däck till alla bilar!
  Efter femtio år kör bilen likväl ner i diket. De nya däcken hjälpte inte!
  Tvärtom! Bilarna är nu ännu mera demolerade och pengarna i statskassan är slut!
  Familjen sitter i varje människas hjärna. Vi vet detta säkert nu. Tar vi bort familjen från barnen kommer de att bli helt hjälplösa – som ju många barn och ungdomar redan är i Sverige.
  Låt oss för Guds skull sluta lyssna på stolliga kvinnor och titta på fakta istället!
  Folkbokföringen visar att barn, som har sina föärldrar runtomkring sig mår
  avsevärt mycket bättre än andra barn. Den visar också att de barn mår sämst, som är kortast tid med sina föräldrar – och allra sämst mår de barn, som samhället tar hand om!
  Bilen drivs av sin motor!
  Familjen är livsavgörande för barnen – och för deras barn i sin tur.
  Låt inte denna massaker på familjer fortgå i Sverige!
  Eva Sternberg
  Hjärnforskare och familjerådgivare
  eva.sternberg@telia.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s