Lotta Edholm-kryptosocialist i Fp vill ha obligatorisk förskola

Lotta Edholm (Fp) fortsätter socialisternas idoga arbete med att helt ta över våra barns vård och fostran. I Aftonbladet propagerar hon för att det sista året i förskolan skall vara obligatoriskt (här). Hon avslutar med:

För mig är barnens rätt till utbildning självklar, oavsett vilka föräldrarna är eller vilka åsikter de har

KOMMENTAR

Europakonventionens tilläggsprotokoll har Artikel 2 – Rätt till undervisning, som lyder:

”Ingen får förvägras rätten till undervisning. Vid utövandet av den verksamhet som staten kan ta på sig i fråga om utbildning och undervisning skall staten respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse.”

När Lotta Edholm (Fp), så skriver, ”För mig är barnens rätt till utbildning självklar” – så är detta rätt och riktigt, en mänsklig rättighet enligt Europakonventionen ovan.

Men – när hon sedan fortsätter och skriver: ”oavsett vilka föräldrarna är eller vilka åsikter de har” – så är detta ingalunda självklart – inte i en demokrati, inte i ett fritt land, där mänskliga rättigheter respekteras. När en politiker i maktställning skriver så, är det fråga om ett allvarligt övergrepp på medborgares frihet, på deras mänskliga rättigheter. Och en obligatorisk förskola – med statens enda godkända läroplan – ger inget utrymme för ”överensstämmelse” med de många föräldrarnas olika åsikter i vårt land. Därmed strider Edholms förslag om denna ”obligatoriska förskola” mot de mänskliga rättigheterna, likaväl som den nya skollagen,  främst av Fp genomtrumfad, som genom att förbjuda hemundervisning nu har tvingat flera svenska familjer i exil (se ROHUS hemsida).

Och detta förtryck, detta förakt mot några viktiga mänskliga rättigheter utövas av Fp och Lotta Edholm, Fp-politiker utan respekt för några Mänskliga Rättigheter och med ordet ”liberaler” i sitt partinamn – utan att de vet, eller bryr sig om, vad ordet står för – människors frihet. Skamligt !

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s