Malmö desperat utan vårdnadsbidrag och Liberalism!

Den i Malmö helt dominerande tidningen Sydsvenskan, har idag återigen en dubbelsidig artikel (här) om det katastrofala läget med förskoleplatser i staden.

Artikeltexten, denna gång av Jens Mikkelsen, andas som vanligt inte ett ord om, att situationen kanske kunde förbättras, om (s)tadens (s)tyrande politiker möjligen lättade på förtrycket i den politiska styrningen man driver genom skyhöga ungkarlsskatter (nära 2 av 3 inarbetade kronor i skatt) och riktade subventioner i 100 000-kronorsklassen per dagisbarn. Lättade på förtrycket – t ex genom införande av ett vårdnadsbidrag, som man ju kunde ordna själva utan Riksdagens medverkan.

Sydsvenskan påstår sig fortfarande vara liberal, till och med oberoende liberal.  Men någon enda tanke från det totalitära förtrycket mot ett liberalt håll vill inte tidningen hysa – någonsin. Tvärtom. När det gäller den mänskliga rättighet, som benämns Föräldrarätten (artikel 2 i första tilläggsprotokollet till Europakonventionen från 1950), vill tidningen att Sverige skall verka för en ändring i denna ( ett avskaffande?) enligt ledartexten 6/8 2007.

Sydsvenskans bättre beskrivande epitet än Oberoende Liberal vore  Otroligt Hycklande!

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s