630 000 VAB-dagar/mån. 20-30% betald bortovaro från jobbet

Försäkringskassans statistik säger, att i februari 2011 tog föräldrar  till dagisbarn ut  630 000 dagar för Vård Av sjukt Barn. 630 000 dagar, bara under en månad, som man får ersättning för. Ersättning för arbete i det egna hemmet, med de egna barnen.

Fast – många andra föräldrar får ingen ersättning alls. Trots att det är exakt samma arbete.  Och arbete på samma plats – i det egna hemmet.  Och inte bara med sjuka, utan också med friska barn, 24 timmar om dygnet, 7 dygn i veckan.

Ty – våra förtryckare i politiken diskriminerar hejdlöst. Vissa – som gör som politikerna vill, lämnar sina barn till deras fostran – skall ha alla subventioner, bidrag och ersättningar.  Andra – som har en egen åsikt om vad som är god barnomsorg – skall inte ha någonting alls. Och alla VAB-miljarderna låtsas  ju inte de om, som försvarar det totalitära systemet med att det skulle vara lönsamt, eftersom en förälder med sin skatt betalar för en dagisplats. Och ännu mindre låtsas de om, att en förälder i medeltal lämnar, inte 1 barn, utan 1,4 barn till dagis för att kunna göra ett mindre, och långt oviktigare, arbete på ett borta-jobb.

Staters – politisk – diskriminering av medborgare på grund av deras åsikt är förbjuden i den mänskliga fri- och rättighet som har nummer 14 i Europakonventionen från 1950.

Brittiska forskaren Patricia Morgan meddelar i sin bok ”Family policy. Family changes. Sweden, Italy and Britain compared” (CIVITAS), att bortovaron från jobbet på grund av familjeärenden som VAB är ca 20% – ja 30% i den offentliga sektorn. Morgan kallar denna svenska ”arbetslinje” för en Potemkinkuliss, och hon jämför de familjepoliltiska förhållandena i Sverige vid dem i Sovjetunionen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s