Genusvetenskap o. frenologi. Att skratta – och gråta – åt.

Roland Poirier Martinsson

skriver i tidskriften Axess (här) under rubriken ”Dumskallarnas sammansvärjning” om politiskt förtryck och om bl.a. ”genusvetenskapen”,  som man i framtiden kommer att skratta åt liksom man nu gör åt frenologin – läran om personliga egenskapers avtryck i skallformen.

Han avslutar sin berömvärda, och frispråkiga artikel med:

Idag skrattar vi åt frenologin. Vi ska skratta åt genusvetenskap snart, men vi ska också känna obehag när vi tänker på hur lättvindigt ledande politiker övergav sina demokratiska värderingar. Det går en röd och obruten tråd från tvångssteriliseringarna till dagens politiska partier, däribland Moderaterna och Folkpartiet: att med politiska tvångsmedel skapa den perfekta människa, till priset av vanlig hygglighet, respekt för varandra och grundläggande friheter.

KOMMENTAR

Varmt tack för en sällsynt – tyvärr – och beundrandsvärd artikel. En artikel av den typ som inte tas in i de media, som ”räknas” i vårt land, därför att den är politiskt obekväm, alltför sann och alltför avslöjande av det politiska hyckleriet i vårt land.

Man skrattar åt frenologin idag. Och visst kommer man säkert att skratta åt den idiotiska genusvetenskapen inom ett antal år.

Men, de, som då utsattes för frenologin, för rasbiologins förtryck och förkastelse, hade nog lätt att hålla sig för skratt. Och de, som drabbas av genushysterin och dess politiska konsekvenser idag, har lätt att hålla sig för skratt.

Ty, detta med GENUS, tillsammans med JÄMSTÄLLDHET, KVINNOFÄLLA, BARNENS BÄSTA och liknande, är uttryck för påstått HÖGRE VÄRDERINGAR, som tas till ursäkt för dagens politiska förtryck av oliktänkande, för förtrampande av flera mänskliga fri- och rättigheter, och som författaren påpekar, av vanlig hygglighet och respekt för varandra.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s