Sluta ljuga-tala öppet om att barnen inte har det bra !

Tänk om det finns politiker, journalister, debattörer, pedagoger, förskolechefer, föräldrar, mor- och farföräldrar och vanliga medmänniskor som faktiskt tycker att pedagogerna på våra förskolor ska sluta ljuga? Förskolan i Sverige är en tickande bomb! Hjälp oss att minska barngrupperna! Hjälp oss att öka intäkterna! Hjälp oss att modernisera maxtaxan och allmän förskola nu!

Just nu pågår en stor nationell namninsamling på http://www.namninsamling.se för att visa vår regering att vi menar allvar. Vi vill sluta ljuga nu!

Vesna Birkedahl

verksamhetschef, förskolan Viljan, Kungälv

Detta skriver Vesna Birkedahl här.

Men om eländet i förskolan, om att sluta ljuga för föräldrarna om att barnen har det bra, har Vesna inget annat att säga, än att politikerna skall skaffa mera intäkter till den kommunala barnomsorgen.  Inte ett ord om att politikerna borde lätta på det totalitära tvånget, att de borde respekta Mänskliga Rättigheter, att de borde ta fasta på den negativa utvecklingen av landets status i välfärdsligan sedan 70-talet, av de alarmerande rapporterna om fysisk och psykisk ohälsa ….

Fast – sådant är kanske svårt att säga för en person, som för sitt levebröd är helt beroende av att tvångssystemet upprätthålls, att ”kunderna” tvingas komma till henne, att hennes jobb finns kvar.  Men visst är det illa – förfärligt illa – och djupt skamligt, i ett land som talar om demokrati och mänskliga rättigheter mer än andra !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s