Heidi Avellans ”gamla debattknep” i Sydsvenskan

I dagens (26 nov) Sydsvenskan, behandlar pol.chefred. Heidi Avellan  under rubriken ”Pang på spräckta myter”  debattboken Sex feministiska myter – sann jämlikhet kan bara byggas på sanningens grund av ”jämställdisten” Pär Ström.

A propos kritiken mot Ström skriver Avellan (här):

De fyra kritikerna konstaterar att Ström bygger upp bilden av en motståndare som egentligen inte finns och utrustar denna med extrema åsikter. Ett gammalt debattknep.

Jämför detta med nedanstående e-mail från just Heidi Avellan till Sydsvenskans insändarredaktör Christer Holmgren, när denne ville ha Avellans  bemötande av undertecknads insändare, som kritiserade tidningens dubbelmoral och antiliberala hållning i familjepolitiken:

Hej,

ja jag fick ju den också. har inget att tillägga; att en kristdemokrat skulle vara liberalismens främste väktare faller liksom på sin egen dumhet. Orkar bara inte upprepa detta.
-heidi
——————————————–
Heidi Avellan

politisk chefredaktör
Sydsvenskan
205 05 Malmö

040-281236
070-4222149
heidi.avellan@sydsvenskan.se

26 maj 2007 kl. 11.15
Morr´n Heidi!

Krister Petterson har skrivit en ny kritisk insändare. I vanlig ordning får du förstås ta del av innehållet. Om du skulle vilja replikera så får du höra av dig!

Christer,
Ordetred.
+++

Den 4 juni 2007  ber Holmgren om ursäkt, för att vi fått ta del av detta:

Du har, om jag läser tecknen rätt, av misstag fått ta del av mailutbytet mellan Heidi Avellan och mig. Givetvis borde det inte ha skett, och jag ber om ursäkt för det; det beror med största sannolikhet på ett hanteringsfel från min sida när jag vidarebefordrat ditt mail till Heidi Avellan.

Sådant händer. Vad fallet visar, är att Hycklarnas Drottning, Heidi Avellan på Sydsvenskan, ingalunda är främmande för att använda ”Ett gammalt debattknep” för att slippa svara på besvärlig kritik.

Undertecknad är inte kristdemokrat, inte på något sätt anknuten till något annat parti. Inte heller ser jag, att kristdemokrater automatiskt skulle diskvalificeras för att de har många antiliberala inslag i sin politik – andra partier är inte mera liberala. Och tidskriften ”Liberal debatt” tycks inte mena, att jag inte skulle ha något att komma med, när jag i en av dem publicerad artikel pekar på  förfärande brister i liberalism och frihet i vårt svenska samhälle.

Men – vad Avellan i dag – och så ofta – visar, är en skriande dubbelmoral. Ett enastående hyckleri till Sydsvenskans förnedring, när det gäller att köra en djupt antiliberal hållning som i frågan om svensk familjepolitik, under en flagg av just ”oberoende liberalism”, respekt för mänskliga rättigheter och TOLERANS. 

VISST måste detta vara mycket genant för andra medarbetare på Sydsvenskan, som ju annonserar att man ”älskar debatt och avvikande åsikter”. För att inte tala om den organisation, som nyligen utsåg Avellan till den främsta opinionsbildaren, tydligen utan att veta om, eller bry sig, om alla de andra opinioner Avellan undertrycker, bl a med ”gamla debattknep”.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s