Hycklarnas drottning i farten, Heidi Avellan i Sydsvenskan

Ett vackert exempel på den fenomenala dubbelmoral som Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan vältrar sig i, gives i dag här. Titeln på hennes text är Careless & Co, och texten handlar om vikten av valfrihet, att kunna påverka sitt äldreboende.

Avellan skriver bl a:

De ska äta samma mat vid samma tid, gilla bingo och lägga sig tidigt.

Vi föds likadana och ägnar livet åt att utveckla vår personlighet. Men som gamla förväntas vi igen ha samma behov.

Fler än jag som känner knuten i magen? Som vill ta ett Pippipiller och mumla ”Fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur …”

Eller snarare gammal.

och

Inte bara det offentliga kan tillhandahålla tjänsterna, men det krävs en uppryckning om fler än stat, kommuner och landsting ska tillhandahålla vård och omsorg och utbildning. Och alternativ behövs:

Offentligt producerade tjänster håller inte heller alltid måttet. Konkurrens kan tvinga fram bättre lösningar. De flesta vill kunna välja.

MEN – när det handlar om familjepolitiken, om friheten att välja annat än det offentligas vård, fostran och indoktrinering av sina barn, har Avellan inte ett uns över för detta med att man vill kunna välja – som ju de flesta vill som visats i så många IMU, Temo, Sifu och nu Föräldralivs enkäter. FÖRAKTET och HATET som i Avellans texter spottas emot oss som vill ha frihet, valmöjlighet, respekt för mänskliga rättigheter i familjepolitiken står i himlaskriande kontrast till hennes frihetsplädering för gamlingar i äldreomsorgen.

Någon frihetsplädering mot barnomsorgens totalitära förtryck i landet lär vi få titta i månen efter, när det gäller Hycklarnas Drottning, Heidi Avellan på Sydsvenskan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s