Haros Jonas Himmelstrand intervjuas i radio – kunnigt och bra. Men tamt !

Haros familjeexpert, Jonas Himmelstrand i radiointervju med Sveriges Radio. Intervjuaren blir lite stressad och får själv dåligt samvete… sen lyckades hon missa att nämna Haro…

INTERVJUN HÄR:
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=53&date=2011-11-10
(avsnitt 16.00-16.30 den 10/11, 18 minuter in i programmet. 12 minuter in i programmet får man höra föräldrars åsikt om 15 timmar på dagis)

KOMMENTAR
Utmärkt bra, att tre-barnspappan, författaren, managementkonsulten, grundaren av tankesmedjan Mireja och Haros styrelsemedlem Jonas Himmelstrand med precision kan referera till alla moderna undersökningar och forskningsresultat ang. olika aspekter på barns inlärning, anknytning etc. Sådant gör ju media och politiker allt för att nonchalera, eftersom de pekar i helt annan riktning än svensk familjepolitik. Vi hoppas, att Jonas är vänlig att förmedla informationen om dessa forskningsresultat på ett lättillgängligt sätt till både oss frihetssträvare och till mediafolk och politiker.

Sen kan vi i Familjekampanjen tycka, att Jonas är alldeles för hovsam när han talar om svenska myndigheter som enbart ”rekommenderande” när det gäller barnens vård, omsorg och fostran.

Det är ju, tyvärr, långt mycket mera tvång och styrning och förtrampande av flera mänskliga fri- och rättigheter det är fråga om.

Vi vet, att Haro ogärna vill vara så rak runt detta som vi är i syfte att inte stöta sig för mycket med landets Nomenklatura, som ju gynnas av systemet. Men – utomlands och i ett och annat sammanhang bör det också från Haro med eftertryck nämnas, att den ekonomiska styrningen av föräldrar och barn i Sverige inte är förenligt med ett fritt samhällsskick me respekt för mänskliga fri- och rättigheter.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s