www.familjeliv.se: Moderna kvinnor vill vara hemma

50% eller fler av de tillfrågade, vill gärna vara hemma, ”hemmafruar”, enligt en undersökning redovisad på http://www.familjeliv.se (här), vilket slås upp som en sensationell nyhet . Här skriver t ex SVT om detta sensationella. ”Hemmafrun” Malin Boldrup i Västerås intervjuas i TV2, Maria Montazami i SVT1 ….

Tidningen City ringer till oss – i proteströrelserna – och frågar, om vi känner till någon sådan märklig människa – som vill vara ”hemmafru”. Javisst – tala t ex med Jenny. Hon är barnmorska, och talar ofta om hur hon så gärna hade velat vårda sina barn mycket längre än vad som är ekonomisk möjligt under det ekonomiska förtrycket. Stor uppställning, fotografering, stort uppslag i City. Intervju med statsminister Reinfeldt och en vänsterpartist i TV.

Reinfeldt tror att en förklaring till detta ”politiskt inpportuna” ligger i förhärligande TV-serier från USA. Förnumstigt snackar politikerna om vikten av att människor arbetar, att man skaffar sig lön, att man bygger på sin pension, att man inte blir beroende av en partner …. Allt det som innefattas av politikerna i deras uttryck ”Kvinnofällan”. DEN KVINNOFÄLLA, SOM DE SJÄLVA RIGGAT UPP OCH SOM DE FÖRTRYCKER SÅ MÅNGA MÄNNISKOR MED I VÅRT LAND.

Den Kvinnofälla, som innebär ett förtrampande av flera mänskliga rättigheter, av många människors berövande av värdet på sitt eget arbete (bara ”värdelöst” hemarbete!) och inte nog med det, också värdet av en stor del av yrkesarbetet genom de väldigt mycket högre skatter på alla. Extraskatter, som skall gå till politikernas förtryckande verksamhet, till deras institutioner, till VAB mm,mm. Ca 180 000 miljoner varje år.

Med den följden, att många människor blir utkastade från samhället, från det stöd och den trygghet, som de ”politiskt anpassliga” får njuta. För att inte tala om alla de gynnade politiker och mediafolk, som lever gott genom att ställa sig på rätt sida om förtrycket, och hindra alla oss andra att komma till tals, att visa att vi finns, att visa vad vi skulle vilja. Vi, som visar oss vara 50% enligt http://www.familjeliv.se, eller t o m 60-70 procent enligt alla de undersökningar från Temo, Sifo, IMU, SOM gjorts genom åren, men som denna Nomenklatura i politik och media så nogsamt har nonchalerat.
Krister Pettersson

Annonser

5 responses to “www.familjeliv.se: Moderna kvinnor vill vara hemma

 1. Ärligt talat så förstår jag inte vad du pratar om? Är det ett förtryck att försöka att göra män och kvinnor jämställda? Jag tycker också att vi borde ägna mindre tid åt arbete, men då ska vi sänka arbetstiden för både kvinnor och män så att de får mer tid för sina barn. Och vad är det för fel med barnomsorg?
  Att bryta upp gamla unkna könsroller är en demokratikamp som tyvärr håller på att snurra tillbaka. Och att inte förstå att massmedia påverkar hur vi tänker och upplever saker är bara naiv./Stefan Hjalmarsson, Andlig Odling

  • Ett barn på dagis/förskola drar resurser för 150 000 kr/år. Två barn 300 000 kr/år. Föräldrarna betalar bara en bråkdel, men kan skaffa en lön till, pension, VAB o andra förmåner.

   Alltås får familjen en lön till med ett värde (kostnad för arbetsgivaren) om kanske 300 KSEK och subventioner om ytterligare 300 KSEK för två barns omsorg.

   Detta skrivs också i statens offentliga utredning SOU79:89 – två barn på daghem drar lika mycket resurser som vad en lågavlönad skapar i ett heltidsarbete (civ.ek Petra Lantz).

   Den familj som gör heltidsarbetet att vårda sina två barn själv, får inga subventioner till barnens omsorg, ingen lön, ingen pension, ingen VAB, inga andra förmåner – eller rättigheter. Föräldern blir utfrusen ur samhället. Trots att man skapar lika mycket samhällsnyttigt arbete som den andra – gynnade familjen.

   Skillnaden mellan de två lika samhällsnyttiga familjerna är 600 KSEK per år, minus skatt. Skillnaden blir även med hänsyn till årens skatteinbetalningar till flera miljoner under barnens förskoletid.

   Det är detta som är diskriminering – politisk diskriminering på grund av en åsikt. Åsikten om vad som är god barnomsorg.

   Sådan statens diskriminering av medborgare på grund av deras åsikt är förbjuden i artikel 14 av Europakonventionen om mänskliga rättigheter från 1950. Den kan hämtas t ex från http://www.nkmr.org. Andra mänskliga rättigheter som svensk familjepolitik förtrampar, är den s k Föräldrarätten och Skyddet för familjelivet.

   Europakonventionen kom till efter förra seklets förfärliga erfarenheter av totalitära staters förtryck av människor. Att vi nu har ett totalitärt förtryck mitt ibland oss, i vårt eget land, utan att Stefan och många andra inser det är skrämmande. Dock kan det förklaras av flera decenniers indoktrinering med ”påhittade” ursäkter för förtrycket som JÄMSTÄLLDHET, GENUS, KVINNOFÄLLA etc samt den hegemoni som de av diskrimineringen gynnade människorna i politik och media har skapat.

   Krister Pettersson

 2. Tack Krister för att du vågar ta bladet från munnen och tala om den verkliga kvinnofällan för allt för många kvinnor i vårt land – för att inte tala om barnfälla!

 3. Harry och Mildred Gustafsson

  Det finns för få Juvenilister bland dagens politiker. Fi är som namnet brukar förkortas, i militära sammanhang, den största fienden till detta. Deras motiv är endast själviska. Att kallas hemmafru är den finaste titel en kvinna kan ges. Hemmafruar är den effektivaste lösningen på alla vår tids stora problem och gagnar därför såväl barn som ungdomar, kvinnor och män. Här finns till exempel lösningen på bland annat våra klimatproblem – ungdomsarbetslösheten med åtföljande vandalism samt många andra abnorma företeelser som de professionella karriäristerna inte vill eller har förmåga att inse. Ge familjerna de förutsättningar som krävs för att såväl kvinnor som män, ungdomar och barn ska kunna utvecklas till lyckliga och harmoniska sådana.

 4. Pingback: Johannes Forssberg – kryptosocialist i Expressen | Familjekampanjen's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s