Birgitta Ohlson (fp) står för hyckleriet i dagens Sydsvenskan

Dagens hyckleri i Sydsvenskan är faktiskt inte producerat av tidningens politiske chefredaktör Heidi Avellan, utan av EU-ministern och folkpartisten Birgitta Ohlsson. ”Slå vakt om EU´s värden” är rubriken på hennes artikel (här)

I texten talar hon varmt om mänskliga rättigheter enligt Europakonventionen.Sant och riktigt talar hon om denna viktiga rättighetskatalog som sprungen ur erfarenheterna från förra seklets totalitära regimer, med barnindoktrineringsprogram som Hitlers Lebensborn.

Men – hon nämner inte, låtsas inte om, att hennes eget parti, Fp, är det parti i vårt eget land som är främst i detta med att inskränka, förminska, avskaffa flera av Europakonventionens mänskliga rättigheter, Föräldrarätten, Skyddet för familjen, Förbudet mot diskriminering på grund av åsikt….

Fp var det ”borgerliga” parti, som ohejdat stöttade socialisterna i deras totalitära övergrepp mot föräldrar och barn i deras ”daghem åt alla”-politik. Och det är Fp, som nyligen stod för framtagningen av den nya skollagen, i vilken hemundervisning av barn kriminaliseras – klart i konflikt med Europakonventionen, som Birgitta Ohlsson så hymlande och hycklande hyllar i dagens Sydsvenskan.

Heidi Avellan, hycklarnas drottning, har en svår konkurrent om titeln i Birgitta Ohlsson (fp).

Annonser

One response to “Birgitta Ohlson (fp) står för hyckleriet i dagens Sydsvenskan

  1. Jag kan inte annat än hålla med dig i dina sammanfattande reaktioner å Ohlssons artikel!

    Själv betraktar jag mig som liberal, men då väsentligt mer klassiskt liberal än än vad Avellan & Ohlsson är (socialliberala) & har alltid, så länge som jag varit politiskt medveten, varit förundrad inför hur oförutsägbara Fp-folket är inför konkreta politiska frågeställningar; de ser inte ut att få någon hjälp i beslutsfattandet från den ideologi de bekänner sig till.

    Jag tror det beror på det enorma spannet i höger-vänster-riktning mellan ovan nämnda extremer av liberalismen, ett avstånd som jag hävdar är enormt mkt större än avståndet från socialliberalismen vänsterut till socialdemokratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s