Okunnig förbundsledamot (M) skämmer ut sig om familjepolitiken !

Förbundsledamoten i M´s ungdomsförbund Björn Dahlén, skriver i en replik till Göran Hägglunds artikel i går (nedan), att Hägglund är ute och reser och att lämna ett barn på dagis för ett arbete är (offentlig)-ekonomiskt lönsamt (här). Rubriken är ”Hägglund bluffar om vårdnadsbidraget”.

Med lika stor självsäkerhet som okunnighet, skämmer Björn Dahlén ut sig ordentligt, när han vill inbilla läsarna, att det finns en offentligekonomisk lönsamhet i den offentliga barnomsorgen!

Ty, ”medelföräldern” lämnar 1,4 barn till dagis – inte 1,0 (enl. SOU 79:89). Redan av detta spricker Dahléns kalkyl. I samma SOU får vi också veta (civ ek Petra Lantz), att vården av två-tre barn på dagis förbrukar lika mycket resurser som skapas i ett heltidsarbete av en lågavlönad resp. högavlönad.

Att, som i dagens socialistiska och totalitära system tvinga föräldrar med 2-3 barn att byta arbetet i hemmet mot ett betalat ”bortaarbete” är därmed samhällsekonomiskt utan värde, och offentligekonomiskt en ren förlust. I fallet med sexbarnsmamman Birgitta Ahnlund påtalade hon försynt, att för att hon alls skulle kunna ta sig till ett (mycket mindre) arbete utanför hemmet, måste samtidigt elva personer vara friska.

Ja- de oerhörda kostnaderna för VAB ”glömde” Dahlén ju också.

För övrigt kan nämnas, att den enda ”utredningen” – beställning(s)arbetet – som sägs visa på någon samhällsekonomisk vinst av dagistvånget, kommunförbundets utredning ”Barnomsorg” 1982 blev grundligt söndersmulad av professor Hugo Hegeland (Sunt Förnuft nr 8, 1982).

Den brittiska forskaren Patricia Morgan, har i sin väldokumenterade rapport ”Family policy, Family changes. Sweden, Italy and Britain compared” (CIVITAS) liknat det svenska arbetstvånget (arbetslinjen?) vid en Potemkinkuliss och förhållandena i svensk familjepolitik med dem i Sovjetunionen.

Att någon människa alls kan försvara tvång,ofrihet,lidande och förlust av mänskliga värden samt brott mot flera mänskliga rättigheter (art. 8,14 och 2 i 1a tilläggsprotokollet av Europakonventionen) med ”ekonomisk lönsamhet” är upprörande. Att det görs av en moderat – och t.o.m förbundsstyrelseledamot i M´s ungdomsförbund – är himlaskriande. SKÄMS !

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s