NKMR (Nordiska kommittén för Mänskliga Rättigheter) informerar

2011-07-07 NKMR:s Symposium, Upprop mot LVU, med mera

Hej Allesammans,

Nu är jag tillbaka från min, i mitt tycke, välförtjänta semester. Rättsövergreppen mot barn och deras familjer, som jag kommer i kontakt med, är så stora och kvävande att jag behöver komma till andra länder där respekten för familjens mänskliga rättigheter hör till dagordningen.

NKMR :s Symposium och Årsmöte
NKMR :s Symposium och Årsmöte kommer att äga rum i Göteborg lördagen den 20 augusti 2011. Anteckna datumet, tack! Programmet är under utarbetning.

Upprop mot LVU
Daniel Hammarberg, en ung man som med nöd och näppe undkom socialens ingripande under tonåren, författaren till ”The Madhouse” och vars ”Socialist Utopia” visades på NKMR :s Symposium den 22 augusti 2009, har författat och publicerat ett Upprop mot LVU. Uppropet ”Släpp våra barn fria” är öppet för alla att ta del av och underteckna. Han har också författat en engelsk version ”Let our children go!” Uppropen publicerades under förmiddagen och hittills har 28 personer undertecknat den svenska versionen.

NKMR på Facebook
Genom NKMR:s Facebook sida och andra grupper som finns där kan jag konstatera ett gryende missnöje, för att inte säga, en påtaglig ilska mot Sveriges, Norges och Danmarks, ja hela det nordiska systemet för tvångsomhändertagande och fosterhemsplacering av barn. Det finns också ett ”Felles NORDISK Krav om at Barnevernet ”Fortid & Nåtid må granskes!” Uppropet ovan fångar upp detta missnöje och kraven på en systemändring.

Jag vill framföra ett stort tack till alla som bidrar till NKMR:s hemsida med artikeltips och egna artiklar. Hemsidan hade varit fattigare utan era bidrag.

Det inkommer ett ständigt flöde av brev, e-mails och telefonsamtal till NKMR. Det är många förtvivlade föräldrar och far- och morföräldrar som ropar på hjälp. Vi är helt överbelastade så jag ber om överseende om vi inte har hunnit besvara era brev, mails och telefonsamtal.

Nya medlemmar
Å styrelsens vägnar vill jag hälsa alla nya medlemmar välkomna till NKMR. Ju fler vi blir, desto större påverkan kan vi utöva.

Medlemsavgiften
OBS att medlemsavgiften är 290 kr/ år sedan ca 2 år tillbaka. Till våra sympatisörer som vill lämna bidrag till NKMR:s verksamhet, vill jag meddela att dessa tas emot med tacksamhet.

Medlemsavgifter och bidrag betalas till NKMR:s Plusgirokonto nr: 444 888 1-5. För betalningar från utlandet: IBAN: SE17 9500 0099 6034 4448 8815; BIC: NDEASESS.

Allt gott önskar

Ruby H-C

Ordf.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s