Öppet brev till Sydsvenskan – maktens hycklande kolportörÖppet brev till Sydsvenskans journalist:

Bästa Bibi Häggström

Som så många gånger tidigare, skriver Sydsvenskan om politikers och deras anställdas mer eller mindre desperata försök att klara effekterna av deras totalitära politisk-ekonomiska styrning av medborgarna – föräldrar och barn.

Ni skriver också, om vissa negativa effekter av denna förnedrande styrning av oss – t ex att vissa barn inte får något modersmål alls.

Och Sydsvenskan skriver ofta om vikten av mänskliga rättigheter, rätten att välja livsstil etc. Men aldrig någonsin får vi läsa om hur vissa mänskliga rättigheter, vissa livsstilar etc, grovt förtrampas av makthavarna.

I stället faller Sydsvenskan in i dessa makthavares propaganda och förmedlar den okritiskt. Som nu, när ni helt okritiskt låter en av makthavarnas chefer, Jytte Lindeborg, upprepa – flera gånger – att ”Förskolan lägger grunden till allt lärande”, eller ”Det är i förskolan vi lägger grunden”.

”Lärande” och ”grund” till något positivt, vill makthavarna att vi skall förledas tro. Inte att det är fråga om ”grunden” till Det helt socialistiska samhället, som S-kvinnorna så klart skriver i sitt program Familjen i framtiden – en socialistisk familjepolitik. Inte något om att ”lärandet” till en viktig del är sådant som förmedlas i Förskolans studiematerial ”Barnens kärleksliv” och ”Världen i förskolan” – d v s rent socialistiska värderingar, i strid med de liberala och marknadsmässiga principer, som Sydsvenskan annars säger sig stå för.

Sammanfattningsvis är det tråkigt och för vår demokrati ytterst beklagligt att se, hur du och dina journalistkollegor på Sydsvenskan så okritiskt ställer upp som maktens okritiska kolportörer helt frigjorda från respekten för viktiga liberala principer, mänsklig värdighet, vissa mänskliga rättigheter och därmed grovt sviker sin plikt som den tredje statsmakten, eller sitt ansvar som den helt dominerande tidningen på orten.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s