Skolkatastrofen uppenbar!-Dagiskatastrofen !??

Efter M. Zarembas synnerligen kritiska artikelserie i DN om den svenska katastrofskolan, är det tydligt, att Zaremba fungerar som barnet, som ropar ”Han är ju naken” i sagan om kejsarens nya kläder. Proppen verkar ha gått ut för alla vittnen som nu – äntligen – träder fram med sin erfarenhet av eländet i svensk skola. Nu förstans, när det äntligen har blivit ”politiskt korrekt” att sälla sig till kritikerskaran med minister Jan Björklund i spetsen. Här ett av många exempel från bloggosfären.

Men minns nu också alla dem som för länge sedan har talat, skrivit, vilt protesterat mot förfallet, och mot det enorma hyckleriet i det politiska budskapet från s-tiden, om att Sverige skall vara en kunskapsnation, inte konkurrera om låglönejobb mm högtravande politikersnack. Detta samtidigt som förfallet i skolan och svensk utbildning pågått och samtidigt som svensk konkurrensförmågan kunnat vidmakthållas endast genom upprepade, stora devalveringar.

Minns dessa modiga människor som har försökt varna oss andra, väcka oss inför det förfärande förfall vi har bevittnat. Minns Kunskapsrörelsen med sin tidning Äpplet – vars företrädare förlöjligades av (s)kolminister Bengt Göransson – minns riksdagsman Alf Wennerfors (m), som redan 1987 motionerade i Riksdagen – minns alla oss andra, som till skolfolk, till media, till politiker försökt alarmera om förfallet och dess konsekvenser. Minns särskilt arkitekterna bakom katastrofen, bakom sveket mot vår nation och dess unga och deras föräldrar: Olof Palme, Göran Persson … för att nämna några av de tyngst ansvariga.

För eller senare kommer ett liknande uppvaknande att ske runt den kollektivistiska tvångsvården och – fostran av våra barn. Detta, när dess konsekvenser av bristande empati, av psykiska problem, av hälsoproblem med resistenta bakterier, av nerbrytningen av livets viktigaste värden, av brotten mot flera mänskliga rättigheter på något sätt kommer att ställas i rampljuset på så sätt, som nu sker runt skolkatastrofen. – Minns då de gamla kämparna för barnen, deras föräldrar och deras goda relation genom livet. Minns då Brita Nordström och Familjekampanjen, Föreningen för barnens rätt till föräldrarnas tid (www.barnensratt.se), minns Haro (www.haro.se) och minns Hemmaföräldrar m fl protest- och frihetsorganisationer, som under decennier har arbetat för att återupprätta mänskliga värden, de fria medborgarna och respekten för mänskliga fri- och rättigheter i vårt land.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s